Пт, 2024-03-29, 16:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:06
Платіжна система PayPal в Україні може повноцінно запрацювати
Інші останні Новини світу науки і технологій

Національний банк України і компанія Deloitte готують підгрунтя до приходу PayPal в Україну.

Про це пише «Економічна правда» з посиланням на Аin.ua.

Як пише видання, багато українських підприємців нарікають на те, що в країні повноцінно не працює популярна платіжна система PayPal.

На підтримку запуску системи в Україні вже збиралися підписи, а у 2011році навіть трапилося щось подібне фальстарту: користувачі «засікли» зміни до тарифної політики PayPal, з яких нібито випливало, що сервіс включить прийом грошей для України, але прес-служба компанії назвала ці дані помилкою.

За словами відомого підприємця та інвестора Іллі Кенігштейна прихід PayPal в Україну не тільки допоможе бізнесу, але і послужить хорошим знаком для світової спільноти.

На думку Кенігштейна, для цього є три основні перепони: застаріле законодавство з анахронізмами начебто мокрих печаток, антилоббізм з боку місцевих фінансових структур, які бояться заходу на ринок нового гравця, а також величезні масштаби фінансового шахрайства.

Якщо розібратися хоча б з частиною з них, у PayPal не залишиться відмовок.

«Я звернувся до Владислава Рашкована (член правління НБУ), і він зацікавився проблемою. Ми домовилися про те, що IT і фінансовому співтовариству потрібно подумати над тим, як саме гармонізувати українське законодавство, щоб у PayPal не було більше причин до нас не заходити», – розповів підприємець.

Потім Кенігштейн звернувся в Deloitte, і вони погодилися попрацювати над дорожньою картою, пише видання.

У Deloitte відзначають, що за результатами минулого року PayPal обслуговувала 162 млн рахунків і забезпечила розрахунки на суму понад 200 млрд доларів – це всесвітньо визнане інфраструктурне рішення, яке не представлено в нашій країні.

Вихід системи в Україну стане символом сприятливих змін у фінансово-технологічній інфраструктурі країни, вважає директор департаменту корпоративних фінансів Deloitte Олексій Аристов, який координує роботу над дорожньою картою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1089 | Додав: adminA | Теги: Україні, платіжна система PayPal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]