Пт, 2024-04-19, 15:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:18
Плату за з'єднання в Україні офіційно скасували
Інші останні Економічні новини

В Україні офіційно скасували плату за з'єднання в розмовах по мобільному. Про це йдеться у нещодавно затверджених Кабміном нових правилах надання телекомунікаційних послуг.

Так, згідно з цими нормативами, абонент Інтернету або мобільного зв'язку чи кабельного телебачення тепер платитиме лише за спожиті послуги. Тарифи, коли говориш по мобільному 20 секунд, а платиш за хвилину - тепер поза законом, як і плата за з'єднання.

Заступник директора дослідницької компанії GfK Ukraine Гліб Вишлінський наголошує, що нові правила надання телекомунікаційних послуг зобов'язують операторів якісніше інформувати про вартість послуг, які надаються та зменшують можливість ошукувати споживачів "хитрими тарифами".

Окрім цього, нові правила суттєво обмежують можливості операторів змінювати тарифний план. Відтепер вони повинні чітко вказувати час, протягом якого тариф змінюватися не буде, а після цього терміну оператори зобов'язані попереджати кожного абонента про зміну умов.

Зі свого боку мобільні оператори, які працюють на українському ринку, наголошують, що більшість норм вони вже виконують і тепер. Зокрема це стосується посекундної тарифікації та відмови від плати за з'єднання.

Вартість доступу до мереж довгі роки була прерогативою самих операторів, що нерідко ставало предметом суперечок між ними. Влітку 2010 року повноваження регулювати ставки з'явилися в НКРЗ (Національна комісія з питань регулювання зв'язку) - завдяки рішенню Антимонопольного комітету, який визнав найбільших операторів зв'язку монополістами на ринку здійснення дзвінків на власних мережах. У липні того ж року, НКРЗ встановила "вилку" тарифів - 35-40 коп/хв для мобільних і 17-25 коп/хв для фіксованих операторів - і дала операторам місяць на підписання договорів.

Нагадаємо, Нацкомісія з питань регулювання зв'язку 30 вересня 2010 року, затвердила єдині ставки доступу до мереж мобільних і фіксованих операторів, визнаних монополістами на ринку інтерконекту. Ставки зафіксували у розмірі 36 коп/хв для мобільних і 25 коп/хв – для фіксованих мереж.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1080 | Додав: adminA | Теги: Україні, З'єднання, скасували плату | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]