Пт, 2024-03-29, 17:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:32
По-іншому Європа розпочала розмовляти з Україною
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Попри заяви представників Партії регіонів, що керівники Європейського союзу не вимагають звільнення політичних в’язнів в Україні, в ЄС чітко заявили, що звільнення Юлії Тимошенко з в'язниці залишається однією з умов для підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

«Зараз залишається найбільш важливе питання - це перебування у в'язниці Юлії Тимошенко. Ми дуже сподіваємося, що це питання буде вирішене до часу проведення саміту у Вільнюсі. Ми можемо сказати, що прогрес був здійснений, проте поки ще не були вирішені всі проблеми, які повинні бути вирішені до підписання угоди про асоціацію у Вільнюсі», - сказав глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський в інтерв'ю програмі Вікно в Європу.

Ян Томбінський також вважає, що рішення Європейського суду з прав людини у справі Тимошенко проти України не може бути предметом політичних дискусій. «Я б радив усім ознайомитися повністю з рішенням Європейського суду. Там чітко вказано, що були порушення положень конвенції з прав людини і особливо статті 18. Кожне порушення - це порушення, і не повинно бути політичних дискусій на тему, що це означає», - підкреслив дипломат.

Нагадаємо, 30 квітня Європейський суд з прав людини визнав незаконним і політично мотивованим арешт Юлії Тимошенко 5 серпня 2011 року в рамках судового розгляду газової справи.

Саміт ЄС у Вільнюсі має відбутися в листопаді 2013 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: по-іншому розмовляти з Україною, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]