Сб, 2024-04-20, 07:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:11
По податкові пільги вишикувалися IT-компанії - у Міндоходів вже нарахували 136 заявок
Інші останні Економічні новини
Заяви для отримання свідоцтва суб'єкта індустрії програмної продукції, що дозволяє платити податок на прибуток в розмірі 5%, подали перші 136 IT-компаній по всій Україні. Про це повідомили у прес-службі Міністерства доходів і зборів України.

У Міндоходів нагадали, що пільгова ставка податку на прибуток у розмірі 5% (замість 19%) діє з 1 січня 2013 року.

"Фахівці міністерства сподіваються, що пільгове оподаткування сприятиме розвитку виробництва програмного забезпечення, і закликають всі компанії, які працюють у створенні "софту", звертатися до податкових органів із заявами про застосування пільги", - сказано в повідомленні Міндоходів.

У ньому ж вказується, що форми реєстраційної заяви та заяви про анулювання реєстрації розроблені та затверджені наказом Міністерства фінансів, ознайомитися з яким можна на веб-порталі Державної податкової служби www.sts.gov.ua, де також розміщені форми відповідних документів.

Як повідомлялось, у листопаді 2012 року Україна увійшла до тридцятки провідних країн за IT-аутсорсингом (залучення персоналу в сфері інформаційних технологій), згідно з дослідженням аналітичного агентства Gartner.

У лютому 2013 року уряд спільно з низкою народних депутатів ініціював введення стимулювального режиму роботи для провідних IT-компаній України, що, на думку чиновників, має сприяти не тільки прямому розвитку галузі, легалізації підприємств, а й залученню інвестицій.

У державному бюджеті на 2013 рік передбачено, що надходження від податку на прибуток повинні становити 57,1 млрд грн. Водночас обсяг податкових пільг у бюджеті на 2013 рік становить 70,4 млрд грн.

Також з 1 січня 2013 року і до 1 січня 2023-го діятимуть пільги для бізнесменів, зайнятих в індустрії програмної продукції. Зокрема, ставка податку на прибуток буде дорівнює 5% за умови ведення окремого обліку доходів.

Операції з постачання програмної продукції для суб'єктів цього виду діяльності звільняються від ПДВ. Передбачені також пільги з податку на доходи фізичних осіб (5% за загальним правилом) і єдиного соціального внеску (36,76%).

Президент Віктор Янукович підписав закон №5450-VI "Про держпідтримку розвитку індустрії програмної продукції".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1052 | Додав: adminA | Теги: Міндоходів, IT-компанії, податкові пільги, 136 заявок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]