Пт, 2024-03-29, 08:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:56
Побили редактора місцевої газети у Луцьку
Інші останні Кримінальні новини
1 листопада близько 16-ї години біля приміщення, де розташована телекомпанія "Аверс" побили редактора газети "Аверс-прес" Андрія Лева. Про це повідомила шеф-редактор ТРК "Аверс" Наталія Московка. Міліція проводить дослідчу перевірку.

За словами потерпілого, які передає Наталія Московка, до нього на мобільний зателефонував знайомий та попросив вийти на вулицю. На стоянці біля телекомпанії стояло таксі, у якому сиділо троє молодиків. Андрій Лев на прохання чоловіків сів у машину. "У салоні спочатку журналісту погрожували, а потім почали лупцювати. Спочатку розбили губу, потім завдали удару в живіт. Тільки після того, як до автівки вибігли працівники телекомпанії, Андрія Лева випустили із салону", - написала Наталія Московка, передає "Телекритика".

На місце викликали слідчо-оперативну групу. За даними журналістів, чоловіка, який бив Андрія Лева, затримали, один з учасників бійки та водій таксі залишили місце подій ще до прибуття правоохоронців. Журналістам водій таксі нібито розповів, що в ході суперечки та бійки в салоні машини йшлося про вибори та лунало прізвище одного з кандидатів.

Сектор зв'язків з громадськістю УМВС у Волинській області повідомив, що за фактом бійки з участю головного редактора місцевої газети працівники міліції проводять перевірку.

У чергову частину Луцького МВ УМВС України у Волинськiй областi надiйшло повiдомлення про те, що по вулицi Конякiна обласного центру бiля будинку вiдбувається бiйка. На місце відразу виїхала слідчо-оперативна група. За даними міліції, 34-річний житель міста Луцька на ґрунті особистих неприязних стосунків кулаком завдав тiлесних ушкоджень (побив обличчя) головному редактору газети.

Нині правоохоронці проводять дослідчу перевірку, в ході якої будуть з'ясовані всі обставини події.

В Україні це - далеко не перший випадок зневажливого ставлення до працівників мас-медіа. Наприклад, журналіст "Комсомольської правди в Україні" Юрій Зіненко звинуватив персонал харківської лікарні №11 в перешкоджанні його професійній діяльності. За словами працівника ЗМІ, він був затриманий співробітниками лікарні в той момент, коли перевіряв інформацію, яка була у редакції, про те, що медичний персонал нібито вимагає хабара за переведення до палати. На початку вересня цього року стався інцидент, коли водій позашляховика Toyota Land Cruiser під час руху предметом, схожим на саперну лопатку, як зазначили потерпілі, розбив скло правої передньої двері автомобіля Skoda Fabia, на якому пересувалися журналісти одного з провідних телеканалів, і зник з місця події. В результаті, 26-річна журналістка отримала тілесні ушкодження.

У Полтавській області депутат Лохвицької райради Володимир Борисенко погрожував журналісту фізичною розправою .

Ще більш резонансним стало побиття у серпні цього року відомого журналіста Мустафи Найєма: як відомо, міліція відмовилася порушити справу "за відсутністю доказів".

У серпні 2012 року Інститут масової інформації (ІМІ) констатував різке збільшення кількості порушень прав журналістів, про що повідомляє прес-служба ІМІ.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1081 | Додав: adminA | Теги: Луцьку, редактора місцевої газети | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]