Чт, 2024-03-28, 23:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:02
Почала діяти в Україні будівельна амністія
Інші останні Економічні новини

Порядок безкоштовного оформлення прав власності на нерухоме майно громадян, побудоване до 2011 року, вступив у дію, повідомляється на сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) у вівторок, 26 травня.

Відповідний наказ Мінрегіону №79 "Про затвердження Порядку прийняття в експлуатацію та проведення технічного обстеження індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, громадських будівель, та будівель і споруд сільськогосподарського призначення I та II категорій складності, побудованих без дозволу на виконання будівельних робіт ", оприлюднений 26 травня.

"Порядок дає можливість досягти основної мети закону України - оформлення прав власності на нерухоме майно, що належить громадянам, побудоване в попередні роки", - цитує Мінрегіон заступника міністра Романа Абрамовського.

За його словами, абсолютна більшість приватних будинків, які планується ввести в експлуатацію за цим порядком, має площу до 300 кв. м.

Порядок передбачає можливість введення в експлуатацію індивідуальних житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, побудованих в період з 1992 по 2011 рік, а також нескладних громадських будівель і будівель сільськогосподарського призначення (I і II категорій складності).

Приймати в експлуатацію такі об'єкти будуть органи державного архітектурно-будівельного контролю до 31 грудня 2015 безкоштовно. Відповідне рішення має бути прийнято протягом 10 робочих днів з дня подачі заяви власниками земельних ділянок, на яких розміщені об'єкти будівництва, за результатами технічного обстеження.

Технічне обстеження індивідуальних житлових будинків площею до 300 кв. м буде виконуватися за спрощеною процедурою за технічної інвентаризації об'єкта і одним сертифікованим фахівцем з технічної інвентаризації з відміткою в технічному паспорті.

Для об'єктів більшої площі технічна інвентаризація і технічне обстеження проводяться двома різними фахівцями - сертифікованим фахівцем з технічної інвентаризації та сертифікованим фахівцем з технічного обстеження. Відповідно будуть оформлятися два документи - технічний паспорт і технічний звіт про обстеження.

Нагадаємо, наприкінці січня 2015 року Петро Порошенко підписав закон №92-VIII "Про внесення змін до закону України" Про регулювання містобудівної діяльності "щодо прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт".

Тоді ж Кабмін прийняв рішення, яке дозволяє громадянам України безкоштовно переводити дачні будинки в житлові.

Спрощений порядок прийняття в експлуатацію самовільно зведених індивідуальних житлових і господарських об'єктів і I та II категорій складності в Україні діятиме до 31 грудня 2015 року.

Законом, зокрема, уточнено положення з питань прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, побудованих в період з 5 серпня 1992 до 12 березня 2011 без дозволу на виконання будівельних робіт індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки, господарські (присадибні) будівлі та споруди і т.д. I та II категорій складності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 965 | Додав: adminA | Теги: діяти, Україні будівельна амністія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]