Пт, 2024-03-29, 15:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:51
Почали службу кібервійська в Естонії
Інші останні Новини Європейського Союзу

В Естонії почали службу кібервійська

В естонській армії з'явився підрозділ, що відповідатиме за кібербезпеку країни. Він складається із 300 осіб і повноцінно запрацює у 2023 році.

В Естонії розпочав роботу підрозділ кіберкомандування, який повинен буде боротися із хакерськими атаками, спрямованими проти країни. Про це повідомила армія балтійської держави в середу, 1 серпня. "Естонія - це кібердержава. Ц е також означає, що ми повинні захищати наші кіберсистеми у цивільних і військових справах", - заявив міністр Юрі Луїк, додавши, що сучасна звичайна війна має також і віртуальний вимір.

Новий підрозділ складається із 300 осіб і запрацює повноцінно у 2023 році, повідомляє інформагенція dpa. У 2007 році під час кризи, викликаної перенесенням пам'ятника радянських содатам у Таллінні, Естонія стала жертвою масової хакерської атаки. Країна, яка є одним із лідерів дігіталізації і нині має один з найкращих "електронних урядів" у Європі, вжила заходів для посилення безпеки. З 2008 року в Таллінні розташовано Кооперативний центр кібероборони НАТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 733 | Додав: adminA | Теги: служба, Естонія, кібервійська | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]