Сб, 2024-04-20, 14:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:23
Почалися арешти в Японії за переказ грошей Ірану
Інші останні Новини світу

Устали от новостей и хотите порезвится, но нуждаетесь в улучшение потенции, тогда не отчаивайтесь. Ведь быстро поможет вам с улучшением потенции специализированный портал superkhan.com.ua.

Японська поліція заарештувала трьох співробітників судноплавної компанії Ben Line Agencies Japan. Вони підозрюються в здійсненні незаконних грошових переказів компанії, яка, можливо, бере участь в ядерній програмі Ірану, передає РБК.

Мова йде про сінгапурське дочірнє підприємство іранської держкомпанії IRISL. У листопаді 2011 р. і лютому 2012 р. підозрювані, імовірно, перевели на її рахунок в цілому 14 млн ієн (близько 158 тис. дол.), не отримавши необхідного дозволу у японської влади. Даний крок порушує санкції, накладені Японією на Іран у вересні 2010 р., у числі яких - заморожування активів IRISL і заборона на здійснення фінансових транзакцій з цією компанією.

Це перший випадок арешту в Японії, пов'язаний з ядерною програмою Ірану. Представник Ben Line Agencies Japan заявив, що його компанія не може прокоментувати ситуацію.

Нагадаємо, в Тегерані наполягають на виключно мирному характері ядерних досліджень, однак інші держави звинувачують Іран у спробах створити зброю масового ураження. Відносно Ірану введено ряд санкцій, покликаних змусити його відмовитися від атомних розробок.

Зокрема, 23 січня 2012 р. Євросоюз схвалив новий пакет санкцій щодо скорочення джерел фінансування ядерної програми країни. Рада ЄС ввела заборону на імпорт, придбання і транспортування іранської нафти і нафтопродуктів, а також належні до них фінансові та страхові операції.

Рядом країн введені односторонні санкції проти Центрального банку і фінансового сектора Ірану, а також енергетичного сектора країни. Крім того, в даний час відносно Ірану діють чотири санкційні резолюції Ради Безпеки ООН, що забороняють експорт до Ірану атомної, ракетної і значної частини військової продукції, іноземні інвестиції в нафтогазову промисловість і т.п.

США, Ізраїль і країни Євросоюзу підозрюють Іран у спробах створити ядерну зброю. Американська розвідка не сумнівається, що Іран може створити ядерну зброю і нарощує потужності для збагачення урану, які при бажанні можуть бути використані для створення ядерних боєголовок. В той же час, розвідка впевнена, що Іран не стане самостійно починати або провокувати військовий конфлікт.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1193 | Додав: adminA | Теги: Японії, арешти, переказ грошей Ірану | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]