Пт, 2024-03-29, 11:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:01
Почалися сутички на мітингу під Радою, міліція застосувала до опозиціонерів сльозогінний газ
Інші останні Політичні новини

Близько 200 працівників спецпідрозділу "Беркут" почали відтісняти активістів, що мітингують проти мовного законопроекту, від лінії, що розділяє їх з активістами Партії регіонів. Активісти почали штовхатися з "Беркутом".

З боку Маріїнського парку до активістів підійшли близько 300 бійців "Беркута". Траплялися дрібні сутички, однак зі сцени закликали мітингувальників не піддаватися на провокації.

Пізніше в ході сутички під Верховною Радою проти опозиційних мітингарів застосували сльозогінний газ. Це сталося під час сутички на кордоні між опонентами "мовного" законопроекту та прихильниками Партії регіонів, передає "Українська правда".

Кількох постраждалих відвели вбік. Інші мітингувальники скандують гасло "Припиніть".

Як передає УНІАН, перед цим з боку опозиції в правоохоронців почали кидати яйцями та різними предметами, зокрема пляшками.

Народні депутати України Юрій Стець та Олесь Доній продовжують вмовляти "беркутівців" не створювати провокацій і не заважати людям відстоювати свої права, зокрема право на українську мову.

На мітингу під ВР звучить гасло "Не буде мови – не буде Євро!". Учасники мітингу погрожують влаштовувати протести під час чемпіонату Європи з футболу, який розпочинається 8 червня.

Пізніше в Маріїнському парку почалася бійка між протестувальниками і міліцією. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

Міліція намагалася стримати рух мітингувальників, але не змогла. Учасники мітингу били "Беркут" держаками від прапорів, закидали їх пляшками з водою і скандували "Ганьба!". Міліція не витримала натиску натовпу і почала тікати з-під Верховної Ради вниз, на Майдан Незалежності.

У цей час учасники "регіонального" мітингу столи за своєю огорожею і спостерігали за подіями з посмішками.

Через деякий час бійка вщухла, мітингарі відтіснили міліцію углиб Маріїнського парку і взялися до читання патріотичних віршів. Також група "Беркута" охороняє вхід до Кабінету міністрів.

На розі вулиць Садової та Грушевського продовжується мітинг противників мовного законопроекту Ківалова-Колесніченка. Час від часу відбуваються локальні сутички між мітингарями та працівниками міліції.

Учасники мітингу закликають створювати місцеві осередки опору цьому мовному законопроекту в регіонах та не піддаватися на провокації.

Нагадаємо, сьогодні, 5 червня, Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про засади державної мовної політики, ініціаторами якого є народні депутати від Партії регіонів Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов. За це рішення проголосували 234 із 248 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. А перед Радою проходить численна акція у зв'язку з мовним законопроектом, запропонованим "регіоналами".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1207 | Додав: adminA | Теги: Радою, міліція, сутички, опозиціонерів сльозогінний газ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]