Чт, 2024-03-28, 17:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:34
Почалося будівництво американської системи ПРО у Польщі
Інші останні Новини Європейського Союзу

Високопоставлені представники Польщі та США в п'ятницю 13 травня взяли участь у церемонії початку будівництва бази ПРО поблизу населеного пункту Редзіково на півночі Польщі, повідомляє AP, передає "Интерфакс".

Президент Польщі Анджей Дуда назвав цей день важливим для Польщі, безпека якої, за його словами, покращиться. Крім того, за його словами, ця база продемонструє єдність країн НАТО.

Напередодні церемонії в Редзіково пройшли акції проти будівництва цієї бази.

Напередодні церемонія постановки на бойове чергування американського комплексу ПРО "Іджіс" наземного базування відбулася на румунській базі в Девеселу.

Нагадаємо, в серпні 2008 року США підписали договір з Польщею і Чехією про розміщення об'єктів ПРО США. Згідно з офіційною версією, це було необхідно для захисту європейських союзників та американських збройних сил від можливого нападу з боку Ірану та інших країн. Росія виступала проти розміщення елементів ПРО в Європі, стверджуючи, що подібні об'єкти порушують стратегічний баланс сил у регіоні і загрожують її безпеці.

Президент США Барак Обама 17 вересня 2009 оголосив про внесення змін у плани створення системи протиракетної оборони. США не відмовилися від розміщення наземних елементів ПРО в Європі, але відстрочили їх розгортання до 2015 року.

Пізніше про згоду розмістити на території Румунії ракети-перехоплювачі ПРО США заявив президент країни Траян Бесеску.

У жовтні 2015 року Сполучені Штати вперше провели випробування за програмою протиракетної оборони (ПРО) в Європі: випущена з острова біля узбережжя Шотландії балістична ракета була успішно збита ракетою-перехоплювачем SM-3.

Заступник секретаря Ради безпеки РФ Євген Лук'янов, заявив, що елементи протиракетної оборони, які розгортаються в Польщі та Румунії, становлять потенційну небезпеку для Росії. "Їм би краще думати про інше, ту ж Польщу, Румунію. Розміщення елементів ПРО, пускових установок, які реально націлені на наші стратегічні ядерні сили, - це для них проблема. Вони автоматично стають нашими цілями", - сказав Лук'янов.

У грудні минулого року на південь від столиці Румунії Бухареста було встановлено протиракетну установку США.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 756 | Додав: adminA | Теги: Польщіа, будівництво американської системи П | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]