Пт, 2024-03-29, 11:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:25
Початок дії ЗВТ з ЄС дав зростання українського експорту продовольства на 16% - Порошенко
Інші останні Економічні новини

Президент України Петро Порошенко відзначає успіхи дії Угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом з початку року, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми почали реально інтегруватися в європейський ринок. Є перша обнадійлива статистика, як діє зона вільної торгівлі. Наприклад, у січні 2016 року порівняно з січнем 2015 року експорт українського продовольства в Євросоюз зріс на 16%. На 22% збільшився імпорт нових технологій з Європи. Хіба це не шанс на технічну модернізацію української економіки?" - йдеться у зверненні глави держави до українців у зв'язку з Днем Героїв Небесної сотні, розміщеному в суботу.

За словами президента, Україна поступово компенсує збитки, завдані економічною агресією з боку Росії.

Порошенко у своєму зверненні зазначив, що саме завдяки лицарям Небесної сотні підписана і в рекордні терміни ратифікована всіма країнами ЄС Угода про політичну асоціацію та поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі.

"Цей унікальний міжнародно-правовий документ гарантує незворотність нашого стратегічного курсу на Європу. Жодна диявольська сила вже не зможе розвернути країну назад! Про вектор на Москву, куди нас тягли кілька десятиліть, тепер навіть ніхто й не заїкається, а на карті цей топонім маркується тільки як головне джерело військової загрози для України", - додав глава держави.

Нагадаємо, 1 січня 2016 року почала працювати Зона вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 679 | Додав: adminA | Теги: зростання українського експорту про, 16%, Порошенко, ЄС, ЗВТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]