Пт, 2024-03-29, 07:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:05
Початок опалювального сезону можуть перенести. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Початок опалювального сезону в Україні може бути перенесено на кінець жовтня. Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Перший національний".

"Сподіваємося, що ми зможемо трошки "відсунути" початок опалювального сезону на кінець жовтня, і, таким чином, ми отримаємо плюс мільярд (кубометрів – ред.) в підземку до кінця жовтня", – сказав Коболєв.

На сьогодні, за його словами, в підземних сховищах газу країни накопичено понад 16 млрд. кубометрів палива, але цього поки що недостатньо для нормального проходження осінньо-зимового періоду. "Нам було б комфортно, якби там у жовтні було двадцять (млрд кубометрів – ред.)", – уточнив він.

Коболєв нагадав, що, згідно із затвердженим балансом, Київ очікує надходження з ЄС за реверсною схемою ще 6 млрд куб. м палива до завершення сезону.

Зазначимо, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що в п’ятирічній перспективі Україна може диверсифікувати постачання газу і перестати залежати від Російської Федерації в газовому питанні.

Яценюк нагадав, що коли уряд розпочав роботу, в українських газових сховищах було 5 млрд кубічних метрів газу: "Це практично нуль, тому що це так званий буферний газ, його викачати неможливо".

Всі регіони України вкладаються в державний ліміт споживання газу на період опалювального сезону 2014-2015 рр. Про це заявив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимир Гройсман.

Взимку в будинках буде тепло - Мінрегіон

До початку опалювального періоду 2014-2015 років в Україні планують ввести в експлуатацію 498 котелень, які працюють на альтернативному паливі. Це дасть 4% економії споживання газу. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Не більш як 7% газу заощадять за рахунок організаційних заходів - оптимізація споживання тепла в багатоквартирних будинках, відключення окремих приміщень та будівель. За рахунок технічних заходів - а це модернізація котелень та систем теплопостачання, планують скорочення споживання газу на рівні 4,6%.

Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів, Білоусов нагадав, що у зв'язку з газовою кризою в країні, за завданням уряду кожен регіон розробив план зі скорочення споживання підприємствами теплоенергетики природного газу на рівні 30%.

"Ті заходи, які я вже назвав, в підсумку дозволять заощадити 15% природного газу, решту - 15% - планується заощадити за рахунок дещо пізнішого, як звичайно, старту опалювального періоду та швидшого його завершення. За рахунок цього спробуємо витримати температурний графік згідно з нормативами", - сказав він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 964 | Додав: adminA | Теги: опалювального сезону . ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]