Пт, 2024-03-29, 11:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:28
Почав розгляд звернення ВР про депутатську недоторканність конституційній суд
Інші останні Політичні новини

Конституційний суд України у формі усного слухання розпочав розгляд справи за зверненням Верховної Ради про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо недоторканності народних депутатів і суддів вимогам статей 157 і 158 Конституції.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Представляти інтереси Міністерства юстиції до КС прибула перший заступник міністра Наталія Севастьянова замість міністра Павла Петренка.

Водночас Севастьянова не надала належним чином оформлених документів, і за її присутність на засіданні проголосували лише 5 суддів Конституційного Суду, проти - 9, а для будь-якого результативного рішення в цьому випадку необхідно 10 голосів.

Також на засіданні КС у четвер немає представників Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів. У засіданні КС оголошено коротку перерву.

Раніше Верховна Рада відповідно до постанови "Про направлення до Конституційного суду України законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України і суддів" від 5 лютого 2015 №152-VIII звернулася до КС з клопотанням дати висновок щодо відповідності вимогам статей 157 і 158 Конституції законопроекту про скасування депутатської недоторканності і обмеження недоторканності суддів (№1776).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 775 | Додав: adminA | Теги: депутатську недоторканність, звернення ВР, конституційній суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]