Вт, 2024-04-16, 20:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:09
Починаються дострокові парламентські вибори у Каталонії
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Каталонії 21 грудня відбудуться дострокові вибори до регіонального парламенту, оголошені після відсторонення уряду на чолі з Карлесом Пучдемоном і розпуску депутатів.

Про це повідомляє La Vanguardia.

Виборчі дільниці у 947 муніципалітетах Каталонії будуть відкриті з 9:00 до 20:00. На виборах мають право голосу 5,5 млн громадян, очікується, що явка буде рекордно високою і складе понад 80%.

Міністерство внутрішніх справ Іспанії посилило заходи безпеки в день виборів. На вулицях міст перебуватимуть 12 000 співробітників поліції та ще 3000 Цивільної гвардії. Крім того, МВС готове залучити ще 2000 співробітників, якщо їх втручання буде необхідним.

Каталонці голосуватимуть на регіональних виборах сьогодні вже втретє за останні п'ять років з метою врегулювання кризи з урядом Мадрида після проведення незаконного референдуму про незалежність.

Іспанський уряд оголосив про розпуск парламенту Каталонії 27 жовтня, після того, як він проголосив незалежність автономії.

Результати останніх соціологічних опитувань свідчать, що жодна зі сторін, ймовірно, не зможе отримати абсолютної більшості. Перемогу прогнозують партії відстороненого глави уряду Карла Пучдемона – ERC може отримати від 29 до 35 місць у 135-місному парламенті.

Загалом три сепаратистські партії можуть отримати 63-69 місць, тоді як для більшості необхідно 68.

Пучдемон та колишні міністри його уряду перебувають у Брюсселі.  Він заявив, що повернеться до Іспанії, якщо переможе на дострокових виборах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 643 | Додав: adminA | Теги: Каталонія, дострокові парламентські вибори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]