Пт, 2024-03-29, 16:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:38
Податкові пільги - неефективний і неправильний інструментарій - Данилюк
Інші останні Економічні новини

Міністр фінансів Олександр Данилюк виступає проти податкових пільг, оскільки вважає, що цей інструментарій - неправильний і неефективний.

Про це він заявив в інтерв'ю ZN.UA

"Я категорично проти будь-яких податкових пільг. Тому що пільгами завжди зловживають. Цей інструментарій - неефективний і неправильний", - зазначив Данилюк.

Водночас він підкреслив, що поки Україна не готова до скасування спрощеної системи оподаткування.

"Думаю, ми поки не готові її скасувати. Нам, навпаки, зараз треба сприяти максимальній самозайнятості людей", - сказав міністр.

За словами Данилюка, у багатьох сферах це не питання збору податків, це питання виживання, тому активізацію підприємницької ініціативи в малому бізнесі зараз слід підтримувати, в тому числі і в такий спосіб.

"Інша справа, що і великий бізнес не повинен використовувати "спрощенку" для оптимізації, це треба прибирати. Крім іншого, такі махінації підривають довіру до самої спрощеної системи", - підкреслив міністр.

Данилюк також додав, що вважає головним своїм завданням відновити співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

"Зі зрозумілих причин, пріоритет номер один - відновлення співпраці з МВФ", - зазначив міністр.

Крім того, він заявив, що хоче почати системну реформу сфери держфінансів і змінити роль самого Мінфіну.

"Потрібно посилити роль цього відомства як функціонального, системного інструменту перетворення всіх сфер. Вважаю, що роль Мінфіну як двигуна реформ недооцінювалася, тому його потенціал використовувався далеко не повною мірою. Хоча за допомогою цього міністерства можна зробити дуже багато. Саме Мінфін через механізми фінансування може стимулювати реформи і освіти, і медицини, і соціальної сфери", - підкреслив Данилюк.

Нагадаємо, 14 квітня Верховна Рада України затвердила склад нового Кабінету міністрів, узгодженого на зборах коаліції, і представленого новопризначеним прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

В ході години запитань до уряду у Верховній Раді України новопризначений міністр фінансів заявив, що не має наміру радикально міняти фінансову політику країни, якої дотримувалася колишній керівник міністерства Наталія Яресько.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 730 | Додав: adminA | Теги: неефективний і неправильний інструм, податкові пільги, - Данилюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]