Чт, 2024-04-25, 23:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:09
Податок на нерухомість будуть платити навіть власники невеликих квартир
Інші останні Економічні новини
Податківці пояснили, що якщо у власності є два об'єкти житлової нерухомості, за один потрібно буде заплатити. А ось, якщо Вам потрібний якісний широкоформатний друк, тоді відвідайте портал .

Власники маленьких квартир і будинків теж будуть платити податок на нерухомість. Про це розповів сьогодні журналістам на прес-конференції директор департаменту оподаткування фізичних осіб ДПС В'ячеслав Бусарєв.

Як повідомляє кореспондент ЛігаБізнесІнформ, Бусарєв зазначив, що податком не обкладатимуть власників нерухомості, якщо житлова площа їх квартири менше 120 кв. м., а житлова площа будинку - менше 250 кв. м. При цьому він уточнив, що пільга в 120 і 250 кв. м поширюється тільки на один об'єкт нерухомості, а якщо у громадянина є дві квартири або квартира і будинок, то, відповідно до закону, він звільняється від сплати податку за один об'єкт за вибором, а за другий він платить податок в повному обсязі.

"Якщо у власника два об'єкти, один з них, наприклад, 50 кв. м, а інший 40, за один з них треба буде платити податок", - сказав він.

На зауваження журналістів, що спочатку цей податок позиціонували як податок на надзвичайно великі площі для багатих, а насправді під нього підпадуть навіть пенсіонери, Бусарєв сказав: "Це не податок на багатих, це податок на нерухоме майно. Тож, якщо володієш двома об'єктами житлової нерухомості - зобов'язаний заплатити ".

За його словами, громадяни зможуть звернутися в податкову службу з заявою про розстрочення платежів. "По таким громадянам ми зобов'язані будемо розглядати заяви для того, щоб соціальне навантаження зняти з людини за платежем. По кожному індивідуально. Але я вам можу навести приклад позитивний по громадянам пенсіонерам, вони всі в обов'язкових платежах виконують свої зобов'язання. Вони дуже дисципліновані платники" , - сказав він.

За словами Бусарева, в середньому в рік за квартиру середньої житлової площі сума сплати складе приблизно 300 гривень, за будинок середньої житлової площі - 800 гривень. "Триста і вісімсот гривень на рік - це великий платіж, але він можливий", - вважає податківець.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1544 | Додав: adminA | Теги: Нерухомість, власники невеликих квартир | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]