Пт, 2024-03-29, 01:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:47
Поет і бард Андрій Панчишин помер
Інші останні Культурні новини

Минулої ночі не стало відомого українського співака, журналіста, поета, громадського діяча й відомого львівського батяра Андрія Панчишина.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook львівський письменник Юрій Винничук.

"Прилетіла з Києва сумна звість: помер поет і бард Андрій Панчишин, з яким ми разом (а ще з Віктором Морозовим і Тарасом Чубаєм) творили театр "Не журись!". Під час Майдану Андрій з Морозовим запустили в інтернет багато бойових патріотичних пісень. А перед тим Морозов видав кілька батярських дисків, для яких Андрій написав дотепні батярські тексти", – написав Винничук.

За його словами, Панчишин помер у Києві, а поховають його на Байковому кладовищі. Про причину смерті не повідомляється.

"На небі забракло гумору", пишуть про смерть гумориста його шанувальники у соцмережах. Тепер його бракуватиме на землі – не стало цілого львівського феномену.

Довідка

Андрій Панчишин – родом зі Львова, він є автором поетичної збірки "Пісні", "Другий голос", музичного фільму "Не журись!" (і співзасновником однойменного львівського театру-студії) та музичної радіовистави "Три хрести". У його доробку – авторство численних пісень, сценаріїв, статей у пресі.

На початку 90-х Андрій Панчишин також був депутатом Львівської обласної ради. У рідному місті його називають одним з найвідоміших львівських "батярів". Панчишин був однією із зірок знаменитого львівського кабаре-театру "Не журись".

Наприкінці 1980-х років, в останні роки радянського періоду, він випробував межі гласності через оригінальну і сміливу суміш патріотизму, політичної сатири та художніх вмінь – висміював радянську систему через призму гумору.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: поет і бард Андрій Панчишин помер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]