Пт, 2024-03-29, 09:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:26
Поети і художники виступлять в Маріуполі, Бахмуті та Костянтинівці - культпроект "Харків обрав Україну"
Інші останні Культурні новини

З 24 по 28 серпня українські поети, художники, музиканти та журналісти відправляються на Донеччину, щоб презентувати там в Маріуполі, Бахмуті та Костянтинівці культурний проект "Харків обрав Україну", повідомив один з учасників фестивалю, письменник і поет Сергій Жадан.

"У кожному місті фестиваль проходитиме по-різному. Маріупольці запропонували назвати нашу акцію "ХОУМ-фест" і перевели це як "Харків обрав Україну в Маріуполі"... Також ми будемо проводити акцію, яка називається "Відкрита бібліотека". Українські видавництва передадуть багато книг для бібліотек Маріуполя та навколишніх населених пунктів. У Бахмуті вирішено було назвати наш проект "Сучасний музичний і літературний Бахмут", в Костянтинівці – "Харків обрав Україну", - сказав Жадан на прес-конференції в четвер 18 серпня в Харкові, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з інформацією організаторів заходу, у фестивалі братимуть участь Сергій Жадан і "Собаки в космосі", група "Папа Карло", композитор Борис Севастьянов, поет Павло Макаренко (всі - Харків) , телеведуча, співачка і художниця Анжеліка Рудницька (Київ), письменниця Галина Круг (Львів), письменники Любов Якимчук і Олексій Чупа (Донбас).

Окрім того, в рамках благодійного фестивалю планується показ та обговорення документального фільму "Герої не вмирають" про харків'ян, які загинули на Майдані в Києві в 2013-2014гг.

"Це спроба поговорити з людьми і показати харківський слід в історії Майдану. Просто існують такі міфи, що на Майдані стояли тільки "западенці" і "бандерівці". Доля цих хлопців доводить зворотне... Це історія про те, як звичайні люди стають героями", - сказав автор сценарію і продюсер фільму, один з координаторів харківського Євромайдану Володимир Чістілін.

Нагадаємо, що раніше музиканти та літератори відвідали Луганщину, представляючи там музично-літературний фестиваль "Дорога на Схід" .

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 809 | Додав: adminA | Теги: Бахмут, Маріуполь, поети і художники, Харків обрав Україну, Костянтинівка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]