Вт, 2024-04-23, 11:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:34
Поглиблення співпраці з Євросоюзом бажають майже 80% українців
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
76% населення України бажає поглиблення економічної співпраці з Євросоюзом. Про це свідчать результати соціального опитування «Барометр сусідства ЄС», що проводить Єврокомісія серед громадян країн Східного партнерства.

Згідно з результатами опитування, 60% українців вважають ЄС важливим партнером нашої країни. Подібні показники мають Грузія та Молдова – 71% та 67% відповідно. Найбільшого значення партнерству з ЄС надають у Вірменії (86%), найменшого – у Білорусії (39%) та Азербайджані (37%).

«Барометр сусідства ЄС» показує: 76% населення України бажає поглиблення економічної співпраці з Євросоюзом, 69% прагне міцніших торгівельних зв’язків, 64% - інтенсивнішої кооперації у сфері прав людини, 60% - посилення співпраці, пов’язаної з встановленням демократії.

На питання про те, чи варто довіряти Європейському Союзу, 53% українців відповідають ствердно. На власний уряд покладаються лише 23%. Останній показник є найменшим поміж країн Східного партнерства.

Для порівняння, в Молдові він становить 41%, у Вірменії – 52%, в Білорусії – 56%, в Грузії – 65%. Найбільш довірливі до своїх урядовців Азербайджанці (92%).

Але і ЄС на теренах України довіряють не найбільше: відповідний показник у Молдові перевищує український на 8%, у Вірменії – на 15%, а в Грузії – на 18%. Менше за українців сподіваються на ЄС азербайджанці (39%) та білоруси (36%).


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 983 | Додав: adminA | Теги: Євросоюзом, 80% українців, співпраці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]