Сб, 2024-04-20, 11:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:50
Погрожують повністю заблокувати рух містом, якщо їм не віддадуть зарплату, львівські комунальники
Інші останні Економічні новини
Сьогодні працівники ЛКП "Львівелектротранс" та ЛКП "Зелений Львів" пікетували Держказначейство у Львові. Близько двох сотень людей вимагали виплатити їм заборговану зарплату. На пікет люди прийшли із плакатами. Дехто приніс із собою ложки, якими стукали, пише Gazeta.ua.

"Ці ложки порожні, - розповіла працівниця "Львівелектротрансу" Галина Процик. - Вони показують, що нам просто нема чого їсти і за що купити. Це знущання з людей. В багатьох є діти, сім'ї. Ми повинні за щось їх годувати. Нам не виплачують зарплату вже два місці. А в мене, до прикладу, троє студентів. За що я їх маю утримувати? І подібна ситуація майже в кожного з нас. Невже державі важко знайти грошей для людей? У Львові залишилося не так вже й багато комунальних підприємств. Так і ті хочуть згноїти".

Протягом години пікетувальники вигукували в гучномовці "Ганьба!" та "Віддайте наші гроші". Проте із Держказначейства до них так ніхто і не вийшов.

Одна жінка із гучномовцем підійшла навіть до самих вхідних дверей в будівлю. Троє міліціонерів, які стежили за порядком, не перешкоджали їй в цьому. Самі ж комунальники погрожують вдатися до більш жорстких методів страйку.

"На роботу не будемо виходити, хто тоді людей буде возити і місто прибирати? - сказав один із чоловіків. - Пробки такі по Львову зробимо, що ніхто ніде не проїде. Хіба то важко? Взяв три вагони, поставив посеред вулиці з одного боку, три з другого і все. І нехай думають потім."

Станом на 1 листопада казначейство не проплатило "Львівелектротрансу" 5,9 мільйона гривень, а ЛКП "Зелений Львів" - 857 тисяч гривень.

Раніше повідомлялося про страйк електротранспортників у Житомирі - працівникам трамвайно-тролейбусного управління заборгували зарплату за 5 місяців.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1013 | Додав: adminA | Теги: львівські комунальники, не віддадуть зарплату | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]