Пт, 2024-04-19, 14:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:06
Покаятися за Голодомор закликали Москву в Одесі активісти "свободівці"
Інші останні Новини з регіонів України
В Одесі близько 50 активістів ВО "Свобода" та Конгресу українських націоналістів провели біля Генконсульства РФ акцію "Москва, покайся!", присвячену пам'яті жертв Голодомору.

Учасники акції тримали державні прапори України і партійні прапори, а також плакати "Москва, покайся за геноцид українців 1932-33 років!", "Московські дипломати, пам'ятайте про Миколу Лемика - не заперечуйте Голодомор" та інші, передає УНІАН.

Виступаючи в ході акції, лідер облорганізації ВО "Свобода" Павло Кириленко, обраний до парламенту 7-го скликання, сказав, що "оскільки Росія вважає себе правонаступницею Радянського Союзу, отже, повинна також нести й відповідальність за злодіяння колишнього режиму. Тому ми вимагаємо, щоб Україна змусила Кремль визнати те, що голодомор був геноцидом нашого народу ".

У зверненні до керівництва Генконсульства РФ в Одесі учасники акції зажадали не тільки визнання геноциду, але й проведення судового процесу над комунізмом. До учасників акції вийшов віце-консул Артем Байкин, якому Кириленко передав звернення представників одеської громади.

Як повідомлялося, сьогодні в Україні день пам'яті жертв Голодомору.

Нинішня акція пам'яті жертв Голодомору присвячена благодійникам - тим людям, які в непростий час рятували від голоду співвітчизників у 1932-1933 роках. Молоді люди пронесуть в скорботній ході дві сотні свічок зі стрічками, на яких будуть вказані імена й прізвища людей, які рятували інших від голоду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 981 | Додав: adminA | Теги: Москву, одесі, голодомор, свободівці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]