Вт, 2024-04-23, 23:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:14
Покарати винних у загибелі колеги в Палаці Спорту зажадали журналісти
Інші останні Спортивні новини
Представники українських засобів масової інформації надіслали відкритого листа на адресу президента країни Віктора Януковича, генерального прокурора Віктор Пшонки, голови КМДА Олександра Попова, президента Федерації хокею Анатолія Брезвіна і президента ХК "Донбас" Бориса Колеснікова, в якому вимагають взяти під контроль розслідування факту загибелі відомого журналіста Юрія Данилова, повідомляє "UA-Футбол".

"На наш погляд, причиною смерті одного з кращих спортивних журналістів країни стала злочинна недбалість Керівництво та працівників "Палацу Спорту", - йдеться у відкритому листі представників українських ЗМІ.

"Київський "Палац Спорту"- місце масового скупчення людей у центрі європейської столиці і відповідно тут не повинно виникати загроз втрати життя. При цьому стан постраждалої людини не може бути виправданням невиконання елементарних норм техніки безпеки. Ведемо до того, що відповідальні особи з "Палацу Спорту" натякають, що Данилов був п'яний. Втім, дозволивши в барах "Палацу Спорту" продаж міцних алкогольних напоїв, керівники споруди тим самим висловлювали мовчазну згоду на перебування глядачів під час хокейного матчу у стані алкогольного сп'яніння. Від себе ж зазначимо, що нетверезим Данилов не був. Загибель журналіста Данилова в київському "Палаці Спорту" отримала розголос в іноземних ЗМІ. Переконані, що цей факт негативно вплинув на імідж України як держави, яка намагається отримати право на проведення на своїй території великих спортивних змагань. Зокрема у "Палаці Спорту" міста Києва регулярно проводяться міжнародні змагання з хокею, гандболу, баскетболу, вільної боротьби. У 2015-му столичний "Палац Спорту" прийме фінальну частину чемпіонату Європи з баскетболу. Щоб Україна не втратила репутації країни, яка декларує бажання стати постійним організатором великих спортивних форумів, розслідування справи про загибель журналіста Данилова має бути максимально відкритим, а винні мають понести відповідальність згідно чинного українського законодавства. Наші потенційні гості з-за кордону повинні переконатися, що їздити в Україну, змагатися на її спортивних аренах безпечно для життя, що трагедія в Київському "Палаці Спорту" не є системним явищем і ті, хто в ній винен, відповіли перед законом", - наголошується в документі.

Нагадаємо, хокейний оглядач газети "Команда" Юрій Данилов трагічно загинув 11 листопада після хокейного матчу Україна - Польща у "Палаці Спорту" в Києві.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1062 | Додав: adminA | Теги: журналісти, Палаці Спорту, загибелі колеги, покарати винних | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]