Пт, 2024-04-19, 04:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:40
Показала відео свідчень посередника передачі хабара Гречківському генпрокуратура
Інші останні Кримінальні новини

ГПУ оприлюднила відео з поясненнями посередника, який у змові з членом ВРЮ Павлом Гречківським отримав 150 тисяч доларів за незаконний вплив на судове рішення.

Чоловік на відеозаписі пояснює, що гроші передала особа, яка звернулася до нього по "допомогу у вирішенні господарських спорів" підприємства, назва якого не озвучується. У свою чергу, як стверджує затриманий посередник, з відповідним проханням він звернувся до члена Вищої ради юстиції України Павла Гречківського, який пообіцяв допомогти у справі за "гонорар" 500 тисяч доларів.

При цьому, як пояснює затриманий, отримані раніше 150 тисяч доларів призначалися для "вирішення питання" у першій інстанції, наступні 150 тисяч мали забезпечити потрібне рішення у другій інстанції і решта 200 тисяч - за "вирішення питання" в останній інстанції.

Вказані кошти, як повідомив затриманий, він повинен був передати Гречківському.

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко у середу, 21 вересня, заявив, що член ВРЮ вимагав гроші за незаконний вплив на судове рішення.

"Затримано посередника – арбітражного керуючого Мін'юсту, який у змові з членом ВРЮ отримав 150 тисяч доларів", – написав він.

Водночас Вища рада юстиції відмовилася відсторонити Гречківського від посади.

Підозрюваному Гречківському призначили заставу в розмірі 3,85 млн гривень. Про це повідомила прес-секретар НААУ Дар'я Глущенко. Таким чином Печерський райсуд відмовився задовольнити клопотання ГПУ про арешт члена ВРЮ.

Раніше повідомлялося, що Гречківський та заступник голови Вищого господарського суду Артур Ємельянов є співвласниками заповідної землі на Жуковому острові у Києві. Також відомо, що підозрюваний член ВРЮ є близьким до нардепа БПП Олександра Грановського й займався питаннями, пов'язаними із Госпсудом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 725 | Додав: adminA | Теги: передача хабара Гречківському, Генпрокуратура, відео свідчень посередника | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]