Вт, 2024-04-16, 14:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:40
Покажуть понад 300 фільмів на київському кінофестивалі "Молодість"
Інші останні Культурні новини
42-й Міжнародний кінофестиваль "Молодість" пройде 20-28 жовтня 2012 у Києві. У програмі - більш ніж 300 фільмів, у тому числі 60 - українських. Про це повідомив на прес-конференції програмний директор МКФ "Молодість" Денис Никитенко.

Розповідаючи про фестиваль він зазначив, що на сьогоднішній момент сформована половина конкурсної програми. Так, серед фільмів учасників конкурсу будуть представлені: "Рік, коли Доллі Партон була моєю мамою" (The year Dolly Parton was my mom) Тари Джонс (Канада), "Нирки" (Poupata) Зденека Жираско (Чехія), "Алійя" (Aliyah) Елі Вайман (Франція ), "Здоровань" (Teddy Bear) Мадс Маттіесен (Данія), "Віддай мені здобич" (Gimme the loot) Адама Леона (США), "Істальгія" Дар'ї Онищенко (Україна).

Говорячи про позаконкурсні програми та спеціальних подіях, Нікітенко зазначив німецьку програму, традиційні "Ночі короткометражок", програму Американських хітів, програму "Нового російського кіно", створену разом з фестивалем "Кінотавр" та інші події, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"У рамках колаборації з кінофестивалем в Клермон-Феррані буде представлена програма короткометражних фільмів LABO, в програмі Фестиваль Фестивалів будуть представлені 10 найкращих світових фестивальних хітів, у тому числі остання робота Кім Кі-Дука, що отримала "Золотого лева" у Венеції. На фестивалі також буде представлена ретроспектива фільмів французького режисера Алана-Роба Грійє, а в рамках програми "Синергія" - ретроспектива Артура Ліпсета, творчістю якого захоплювалися Стенлі Кубрик та Джордж Лукас ", - розповів Денис Никитенко.

У рамках "Молодості" також пройде ретроспектива Богдана Ступки, а також буде представлена остання робота Кіри Муратової, яку режисер представить особисто.

Серед гостей, які приїдуть на фестиваль, - легендарний французький режисер Лео Каракс, який вже приїжджав на фестиваль багато років тому, а в цьому році режисер приїде на "Молодість" вже як метр світового кіно.

Фільмом відкриття фестивалю, як повідомлялося раніше, стане українська німа стрічка 1927 року - "Шкурник", яка була відреставрована тільки цього року. У картині радянська влада побачила карикатуру на себе і заборонила "Шкурника" до показу. Фільм був знайдений завдяки невеликій замітці Осипа Мандельштама, який бачив фільм і дуже оспівував його в своїх текстах. Саме ці посилання надихнули мистецтвознавців почати пошуки фільму, єдина копія якого знайшлася лише в Держфільмофонді РФ. На її основі Національна кіностудія ім. Довженко і зробила реставрацію фільму.

"Ціле покоління українських кінематографістів просто мріяли побачити цю стрічку, але не мали такої можливості, - розповів на прес-конференції заступник гендиректора Національного центру Олександра Довженка Іван Козленко. - Це, по суті, перший антирежимний фільм, картина нехарактерна навіть для європейського кіно того часу, бо несе в собі певну абсурдистську, навіть сюрреалістичну складову".

Фільм буде представлений на відкритті МКФ "Молодість" 20 жовтня в Національній Опері України. Показ відбудеться в супроводі симфонічного оркестру під керівництвом Германа Макаренка. Нову музику до стрічки написав відомий український композитор В'ячеслав Назаров.

Нагадаємо, що гран-прі 40-го Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість" у 2010 році отримав фільм українського режисера Cергія Лозниці "Щастя моє" (Україна-Німеччина-Нідерланди). А у 2011 році гран-прі фестивалю отримав фільм "Подих" австрійського режисера.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 954 | Додав: adminA | Теги: 300 фільмів, Київському кінофестивалі Молодість | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]