Ср, 2024-04-24, 10:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:54
Поки не ухвалять пенсійну реформу Рада у четвер не закриється
Інші останні Політичні новини

Верховна Рада має продовжувати пленарне засідання у четвер до повного розгляду питань з пенсійної реформи

Про це заявив очільник українського парламенту Андрій Парубій, повідомляє прес-центр Ради.

Він зауважив, що наразі нардепи розглядають вкрай важливі реформи, однак цей процес триває повільніше, ніж передбачалося.

За його словами, проблема полягає у тому, що дехто з авторів поправок свідомо затримує час для того, аби затягти ухвалення рішення.

Він додав, що пенсійна реформа має бути ухвалена до першого жовтня. Голова парламенту пропонуватиме у четвер продовження роботи пленарного засідання до завершення розгляду питання з пенсійної реформи, якщо на розгляд поправок піде багато часу.

"Я закликатиму авторів правок, щоб на кожну з них ставили підтвердження. Тим більше це очевидно - жодна з них фактично не проходить. І якщо у четвер ми зможемо завершити судову реформу, а я сподіваюсь, що ми її у четвер завершимо, то ми перейдемо до пенсійної реформи і працюватимемо доти, доки не розглянемо 2050 правок, допоки ми її не ухвалимо", - наголосив Парубій.

Парубій наголосив, що одразу після прийняття судової реформи Рада перейде до розгляду пенсійної.

Вже в четвер він пропонуватиме працювати над поправками, яких є 2150.

Нагадаємо, відповідно до пенсійної реформи, процес осучаснення пенсій має завершитися у 2021 році, заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

В Україні поки що не планують підвищувати пенсійний вік для громадян, натомість уряд збільшує вимоги до страхового стажу.

Люди, які не мають необхідного стажу і будуть виходити на пенсію протягом найближчих трьох років, зможуть отримувати держдопомогу на рівні прожиткового мінімуму (1762 грн на сьогодні).

Максимальна пенсія після прийняття законопроекту про пенсійну реформу залишиться на рівні 10 740 грн.

13 вересня представник Кабінету міністрів в українському парламенті назвав головну умову для отримання траншу МВФ цього року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 795 | Додав: adminA | Теги: рада, Четвер, пенсійна реформа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]