Вт, 2024-04-23, 09:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:53
"Покращувати" українську мову разом з Фаріон Азаров погодився
Інші останні Офіційні новини
Виконуючий обов'язки прем'єр-міністра України Микола Азаров пообіцяв покращувати свою українську мову.

Про це він сказав, відповідаючи на питання представниці ВО "Свобода", викладачки української мови Ірини Фаріон, передає "Українська правда".

"Як допомогти вам опанувати українську мову? Як педагог я бачу проблему в двох контекстах: мову не знають або ті, хто політично упереджені, або розумово відсталі. В якій системі координат перебуваєте ви?" - запитала його Фаріон.

Азаров у відповідь запевнив, що "згоден з вами покращувати українську мову".

Також новообраний народний депутат від ВО "Свобода" Фаріон запропонувала накладати в Україні податок на пісні, які виконуються російською мовою.

"Наскільки мені відомо, у Франції та Швейцарії існує податок на чужу пісню і чужу мову. Хочеш, щоб вона була присутня - заплати гроші, і з цих грошей моя культура буде розвиватися", - сказала вона.

Раніше повідомлялося, що Фаріон, можливо, очолить комітет зі свободи слова у новій Раді.

Зазначимо, що доцент кафедри української мови та прикладної лінгвістики Національного університету "Львівська політехніка", новообраний нардеп Ірина Фаріон не один раз опинялася в епіцентрі мовних скандалів. Вона завзятий захисник української мови. Наприклад, політик категорично проти того, щоб українці називали один одного російськими іменами. А не так давно вона домоглася звільнення водія львівської маршрутки, який відмовився на вимогу Фаріон вимкнути в салоні автомобіля "російську попсу".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1152 | Додав: adminA | Теги: українську мову, Азаров, Фаріон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
1 ИринаК. • 17:24, 2012-12-15 [Матеріал]
Фарион - больной человек. Ей место не в Верховной Раде, а в психиатрической клинике, причем в отделении для буйных. Неужели для нее, кроме мовы, не существует других проблем? Такие люди опасны для нашей стран, так как у нас разговаривают на десятке языков. И по какому закону она оставила водителя маршрутки без работы? Во Львове свои законы?
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]