Чт, 2024-03-28, 23:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:35
Полегшити торгівлю між РФ і Києвом обіцяє "знаковий" візит Наришкіна
Інші останні Політичні новини

Державна Дума РФ і Верховна Рада України одночасно ратифікують Угоду про зону вільної торгівлі у рамках країн-учасниць СНД.

"Досягнуто домовленості про одночасний синхронний розгляд цього важливого документа, ухвалення якого означатиме суттєве полегшення умов здійснення торгових операцій між суб'єктами господарювання наших двох країн", - сказав на брифінгу в понеділок у Києві голова Державної думи Федеральних зборів Росії Сергій Наришкін.

Він також повідомив, що під час зустрічі з головою Верховної Ради України Володимиром Литвином було досягнуто домовленості про ратифікацію Угоди щодо порядку перетину кордону жителями прикордонних територій України та Росії, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Наришкіна, цю Угоду в Росії ратифікувати не треба, а Верховна Рада Україна поставить це питання на ратифікацію вже 22 лютого.

Наришкін також повідомив, що під час їхньої зустрічі йшлося про відкриття та функціонування інформаційно-культурних центрів, "що сприятимуть розширенню гуманітарної співпраці між двома нашими країнами".

Він зазначив, що під час зустрічі питання про газові переговори не розглядалося.

"Я не виключаю, що це питання буде порушено під час зустрічі з Віктором Федоровичем Януковичем і Миколою Яновичем Азаровим", - додав він.

Як повідомлялося, 18 жовтня 2011 року в Санкт-Петербурзі керівники урядів країн СНД, зокрема прем'єр-міністр України Микола Азаров, підписали договір про зону вільної торгівлі у рамках Співдружності. Згоду з приводу цього документу досягнуто того ж дня на зустрічі голів урядів СНД.

Тоді у Європейській комісії заявили, що не бачать прямого впливу підписаної Україною угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з країнами СНД на стосунки з ЄС.

Модель взаємодії України з Митним союзом (МС) у форматі "3+1" насамперед має базуватися на засадах прагматизму та взаємовигідної співпраці. Про це заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

Єфремов повідомив, що угода про ЗВТ ще не готова до ратифікації

Проект угоди про зону вільної торгівлі з СНД ще не готовий до розгляду парламентом. Про це на брифінгу після погоджувальної ради розповів лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Над цим документом триває робота, і якщо ми з нашими колегами з Російської Федерації доопрацюємо його до того стану, який стане нам зрозумілий, то ми будемо готові вийти на його імплементацію в будь-який день", - підкреслив "регіонал".

"Але на сьогодні робота ще не завершена, а той документ, який є, за оцінками наших юристів, не готовий для Верховної Ради", - зазначив він.

Клюєв розраховує на подальше збільшення товарообігу з РФ

Україна розраховує на подальше збільшення товарообігу з Російською Федерацією, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Клюєв на зустрічі з головою Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації Сергієм Наришкіним.

Учасники зустрічі зазначили, що у 2011 році зовнішньоторговельний оборот між двома країнами перевищив докризовий рівень і сягнув рекордних показників за останні 20 років.

"У контексті обговорення перспектив поглиблення регіональної економічної взаємодії секретар РНБО України та голова Держдуми РФ висловили сподівання, що поточного року буде завершено всі процедури, і запрацює зона вільної торгівлі в рамках країн СНД. Клюєв наголосив, що успішна реалізація цього завдання має сприяти істотному зростанню товарообігу між учасниками цієї угоди", - наголошується в повідомленні РНБО.

Крім того, на думку секретаря РНБО України, вступ РФ до СОТ дасть змогу ефективніше вирішувати питання торговельно-економічної співпраці і на двосторонньому рівні, і в багатосторонніх форматах.

У повідомленні наголошується, що "темою предметного розгляду були питання взаємодії в газовій сфері".

Клюєв висловив сподівання, що переговори щодо перегляду умов газових контрактів завершаться найближчим часом.

При цьому секретар РНБО України зазначив: "Розраховую, що обидві сторони зможуть подолати всі наявні розбіжності та виробити оптимальну, економічно обґрунтовану та справедливу формулу ціни на газ для України".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1054 | Додав: adminA | Теги: Знаковий візит Наришкіна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]