Пт, 2024-03-29, 12:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:07
Поліція розслідує, як відео вбивства Шеремета потрапило в ЗМІ
Інші останні Кримінальні новини

Поліція розпочала службове розслідування за фактом оприлюднення у ЗМІ та соціальних мережах відео з місця вбивства журналіста Павла Шеремета. Про це голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе заявила в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ми розбираємося. По-перше, якщо воно (відео) потрапило від правоохоронців, ми на цей рахунок обов`язково проведемо службове розслідування, воно вже розпочато. Вчора я дала команду начальнику поліції Києва, щоб розпочати службове розслідування. Друге, я хочу сказати, що якщо якась інформація про хід розслідування потрапляє в ЗМІ, то це означає, що слідство автоматично йде назад. Кожна публічна інформація, яка становить деталі слідства, і люди її обговорюють, - це заважає слідству", - наголосила Деканоідзе.

За словами глави Нацполіції, головне завдання - об`єктивне та оперативне розслідування резонансної справи.

"Наше найголовніше завдання і відповідальність – розслідувати цю справу об`єктивно і якнайшвидше. Так що ось такі "зливи" інформації дуже заважають слідству", - сказала Деканоідзе.

Слідство вивчає записи з камер спостереження в радіусі кількох кілометрів від місця проживання загиблого журналіста Павла Шеремета, додала Деканоідзе

"Ми працюємо за декількома напрямками – це технічна складова, переглянути записи з камер не тільки в радіусі декількох метрів, де мешкав потерпілий, але і у радіусі кількох кілометрів – це дуже важливо", - заявила вона.

"Друге – це допитати кілька сотень свідків, які можуть нам допомогти. З цього приводу є дуже широка інформація, і щойно приїде міністр - він через кілька днів приїде – він отримає всю об`єктивну інформацію", - додала Деканоідзе.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв з ганьбою звільнити правоохоронців, які "злили" відео з матеріалів слідства щодо вбивства Шеремета.

Слідча група щодо вбивства Шеремета сьогодні провела засідання з прем`єр-міністром

Слідча група з розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета сьогодні провела засідання з прем`єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

"Це розслідування, це така резонансна справа, що, звичайно, перші особи країни зацікавлені в тому, що відбувається і як йде розслідування", - сказала Деканоідзе.

"Ми провели закрите засідання про прослуховування справи у президента України. Сьогодні, лише кілька годин тому нас, нас з оперативниками також послухав прем`єр-міністр і, звичайно, щодня інформація (про розслідування - ред) є у міністра", - додала Деканоідзе.

Шеремет загинув 20 липня в центрі Києва в результаті вибуху автомобіля. Поліція кваліфікує його загибель як умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох людей.

23 липня Юрій Луценко заявив, що у понеділок, 25 липня, фахівці ФБР США нададуть перші дані щодо експертиз у справі про вбивство Шеремета.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: поліція, відео вбивства Шеремет, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]