Ср, 2024-04-24, 04:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:52
Політичне мародерство: під шумок терактів Лутковська склала присягу. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Засідання Верховної Ради оголосили відкритим. Зареєструвався 301 депутат. БЮТ блокує парламент. Водночас перший віце-спікер Адам Мартинюк, який веде засідання, сидить у депутатській ложі, де місце депутата Ріната Ахметова.

Мартинюк запросив до трибуни заступника голови СБУ Володимира Рокицького, представники БЮТ дозволили йому виступати. Водночас, як повідомили джерела, опозиція не збирається розблоковувати парламентську трибуну, передає "Українська правда".

Рокицький заявив, що не має інформації про те, що хтось затриманий після вибухів у Дніпропетровську.

"Я на сьогоднішній день не готовий вам підтвердити інформацію про затриманих осіб. Я їхав сюди, і в мене не було ніякої інформації про затриманих", - заявив він з трибуни Верховної Ради в п'ятницю.

Раніше в Інтернеті з'явилася інформація про стрілянину та затримання силовиками підозрюваних в організації вибухів. Крім того, Рокицький заявив, що "цілі підрозділи СБУ ведуть оперативно-розшукову діяльність для викриття будь-яких спроб терористичних погроз на особливо важливих об’єктах".

"Жодної інформації щодо загрози державі або народу України ми не отримували", - сказав він. Крім того, Рокицький зазначив, що "розслідування таких вибухів дуже складне" і триває "дуже довго".

За словами джерел в опозиції, вибухи в Дніпропетровську є приводом, завдяки якому влада хоче розблокувати трибуну для приведення до присяги Валерії Лутковської та голосування за інші питання.

"Ми співчуваємо усім родичам постраждалих у Дніпропетровську, але вважаємо, що для проведення позачергового засідання немає жодних підстав, тому що усі фігуранти трагедії знаходяться у Дніпропетровську", - сказав співрозмовник.

Зазначимо, що кілька годин тому одразу чотири вибухи пролунали в Дніпропетровську. Достеменна кількість потерпілих поки що невідома, але Міністерство надзвичайних ситуацій заявляє про 27 травмованих під час вибухів невідомих предметів, які сталися в громадських місцях у центрі Дніпропетровська. 25 постраждалих госпіталізовано, 12 осіб госпіталізовано в стані середньої тяжкості, одному з них вже проводять операцію з ампутації руки.

Лутковська склала присягу омбудсмена під вигуки "Ганьба"

Лутковська склала присягу уповноваженого Верховної Ради України з прав людини під вигуки "Ганьба". Вона зачитала текст присяги, проте її голос перебивали вигуки опозиційних депутатів. Після цього парламент ухвалив рішення про звільнення Ніни Карпачової з цієї посади.

На цьому позачергове засідання Верховної Ради України завершилося. На наступне засідання народні депутати зберуться 15 травня. Як повідомив перший заступник голови Верховної Ради України Мартинюк, 3 і 4 травня депутати працюватимуть з виборцями, 7-11 травня - в комітетах і фракціях. Пленарні засідання парламенту пройдуть з 15 по 18 травня.

Мартинюк оголосив про закриття позачергового засідання парламенту під час того, як "бютівці" скандували "Банду геть!". Депутати-опозиціонери поки що залишатимуться в залі парламенту.

Яценюк назвав легалізацію Лутковської політичним мародерством на крові

Опозиція вимагає скликати засідання Ради нацбезпеки у зв’язку з подіями у Дніпропетровську. Про це заявив лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк після позачергового засідання парламенту.

"Ми вимагаємо скликати РНБО і з’ясувати, хто стоїть за подіями у Дніпропетровську", - сказав він. За словами Яценюка, "якби влада не займалася опозицією і виколочуванням грошей з бізнесу, цього би не сталося".

Він обурився, що під прикриттям позачергового засідання з приводу подій у Дніпропетровську було складено присягу новим омбудсменом.

"Це політичне мародерство на крові дніпропетровців", - сказав він.

"Прикриваючись трагедією, вони поставили на голосування питання, які їх найбільше турбували – отримання кредиту, кадрові питання та омбудсмен. Ця влада нелегітимна, і за це треба буде нести відповідальність", - додав Яценюк. За його словами, останні події спричинені об’єднавчими процесами в опозиції.

"Ми зрозуміли, чому влада почала діяти – бо відбувається об’єднання опозиції, здатне принести зміни в державі", - сказав Яценюк. На питання, чи будуть вони й далі блокувати парламент, він лише відповів: "Доки не буде розслідування (щодо подій навколо побиття Юлії Тимошенко), ми нікуди не йдемо".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1043 | Додав: admin | Теги: теракт, політичне мародерство, Лутковська | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]