Сб, 2024-04-20, 15:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:05
Польща направить до України нового посла - ЗМІ
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Послом Республіки Польща в Україні буде директор Фонду польсько-української співпраці PAUCI Ян Пєкло, який не пов’язаний з правлячою партією PiS (Право і Справедливість). Про це з посиланням на свої джерела інформує польське видання Gazeta Wyborcza.

Пєкло кілька днів тому не підтвердив, але й не спростував Укрінформу цю інформацію.

Загалом Польща влітку після саміту НАТО (8-9 липня) і Світових днів молоді (26-31 липня) планує змінити третину свого дипломатичного корпусу – приблизно 30 послів. Крім України, йдеться, зокрема, про польські посольства у Німеччині, США, Великій Британії, Франції, Італії, Португалії, Голландії, Норвегії тощо.

Посол Польщі в Росії Катажина Пелчинська-Наленч, попри те, що перебуває у Москві лише два роки, також виявила бажання повернутися до Варшави, інформує газета.

Як зауважує видання, для правлячої PiS пошук кандидатів у посли не є легкою справою, оскільки партія не має власних кадрів. Тому глава МЗС Вітольд Ващиковський шукає їх у науковому середовищі.

Окрім усіх дипломатичних процедур затвердження в МЗС, Сеймі, президентом Польщі, а також отримання агреману у країні перебування, кандидати на посади послів, як стверджує видання, мають отримати особисту згоду від лідера PiS Ярослава Качинського.

Саме Качинський, як зауважує часопис, не погодився на будь-яку співпрацю МЗС з колишнім депутатом Європарламенту, відомим експертом з питань східної політики Павелом Ковалем. Лідер PiS вважає його зрадником, адже він кілька років тому вийшов з партії Качинського і заснував свою (PJN).

Нагадаємо, у січні президент Польщі Анджей Дуда скасував постанову свого попередника Броніслава Коморовського про відкликання Генрика Літвіна з посади посла Республіки Польща в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 15068 | Додав: adminA | Теги: україна, Польща, новий посол, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]