Пт, 2024-03-29, 11:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:42
Польща потребуватиме 5 мільйонів нових працівників для економічного зростання
Інші останні Новини Європейського Союзу

Представниця Міністерства сім’ї, праці і соціальної політики Маґдалєна Свеклєй заявила, що переважна більшість поляків позитивно ставиться до економічних мігрантів з України. При нагоді дебатів в ефірі Польського радіо 24 чиновниця нагадала, що від початку цього року всі роботодавці зобов’язані укладати договори мовою, зрозумілою іноземному працівникові.

Про це повідомляє Радіо Польща.

«Якщо іноземець не володіє добре польською мовою, обов’язком роботодавця перед підписанням трудового договору є пред’явити переклад цього документа на мову, зрозумілу іноземцеві. Ця вимога передбачена законом, за її порушення від 1 січня загрожує штраф», — сказала Маґдалєна Свеклєй.

Всі види договорів з іноземцем мають бути в письмовій формі. Метою нових правил є запобігати працевлаштуванню іноземців на несприятливих для них умовах.

У Польщі діє спрощена процедура, яка дозволяє іноземцям працювати шість місяців протягом року без необхідності отримання дозволу на роботу. Це стосується громадян шести країн — України, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та Росії.

Експерт Спілки підприємців та роботодавців Каміль Рибіковський вважає, що цей список необхідно розширити. «На польському ринку бракує працівників, тому, безперечно, якщо особи з інших країн зацікавлені працевлаштуванням у Польщі, варто допомогти, щоб їм легше було знайти роботу. Це було б корисним для польської економіки», — сказав Каміль Рибіковський.

За оцінками Спілки підприємців та роботодавців, щоб підтримати темпи економічного зростання протягом наступних 20 років, Польща потребуватиме приблизно 5 мільйонів нових працівників.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 644 | Додав: adminA | Теги: 5 мільйонів нових працівників, зростання, Польща | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]