Чт, 2024-04-18, 17:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:01
Польщі Нищук запропонував створити механізм для уникнення проблем в українських артистів на кордоні
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністр культури Євген Нищук пропонує Польщі створити механізм для уникнення інцидентів з недопуском українських музикантів до Польщі при перетині українсько-польського кордону.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства культури, розміщеному на Урядовому порталі.

Нищук провів зустріч з послом Польщі в Україні Генриком Літвіном. Основною темою зустрічі стало обговорення ситуації, що склалася з українським гуртом Ot Vinta, який 2 липня польські прикордонники зупинили на українсько-польському кордоні і не допустили на територію Польщі.

"Не можу обійти ситуацію, яка склалася з українським гуртом. Є необхідність зрозуміти і вибудувати в подальшому ситуацію з митцями, музикантами, в тому числі, коли це пов’язано із запрошеннями на фестивалі з перетином кордону, коли митці стикаються з проблемою безпосередньо на кордоні. Я сподіваюсь, що ми разом напрацюємо певний механізм, щоб уникнути в подальшому подібних прикрих ситуацій, а українські митці не опинялися б у таких неприємних ситуаціях та не стикалися б з подібними випадками безпосередньо на кордоні", - зазначив Нищук.

Своєю чергою Літвін наголосив, що цей конкретний випадок має суто ситуативний характер і не є системним.

Нищук подякував послу за розуміння ситуації та за надані роз’яснення, важливі для формування адекватної реакції українських митців на інцидент з музикантами Ot Vinta.

Як повідомили деякі ЗМІ, 2 липня лідер гурту Ot Vinta Юрій Журавель повідомив про відмову Польщі пустити музикантів на свою територію. Гурт мав виступити з концертом у Варшаві.

Заборону на в’їзд до Польщі музикантів опротестував голова Об’єднання українців Польщі Петро Тима. Ця організація займалася підготовкою концерту гурту у Варшаві.

У своїй заяві Тима цитує обґрунтування відмови в’їзду українським музикантам до Польщі: за його словами, в документі написано, що гурт становить "загрозу для громадського порядку".     

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 860 | Додав: adminA | Теги: українські артисти, кордон, механізм уникнення проблем, Нищук, Польща | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]