Пт, 2024-03-29, 13:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:01
Помер третій поранений під Радою. ГПУ допитує свідків. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

В Олександрівській лікарні міста Києва помер ще один, третій поранений вчора під стінами Верховної Ради. Про це сьогодні, 1 вересня, на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат України Ольга Богомолець.

"В Олександрівській лікарні помер ще один, вже третій поранений вчора під Верховною Радою. Хлопець з Херсонщини 1995 року народження отримав несумісні з життям осколкові поранення головного мозку. Щирі співчуття сім’ї загиблого", - написала вона.

Нагадаємо, в понеділок в лікарні помер боєць Нацгвардії Ігор Дебрін. Сьогодні помер ще один боєць - Дмитро Сластіков.

Президент України Петро Порошенко уже заявив, що підпише указ про присвоєння орденів "За мужність" загиблим бійцям.

Генеральний прокурор України Віктор Шокін особисто контролює хід досудового слідства в кримінальному провадженні, відкритому у зв'язку з подіями, які сталися 31 серпня під час проведення мітингу біля будівлі Верховної Ради, а для проведення розслідування створено слідчо-оперативну групу та групу прокурорів - процесуальних керівників.

"Уже допитано понад 50 свідків, визнано і допитано як постраждалих 35 осіб, оглянуто численні відеозаписи зазначених подій тощо", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Генпрокуратури у вівторок.

Крім того, інформують у відомстві, у рамках досудового слідства призначено низку судових експертиз, зокрема судово-медичну, дві вибухотехнічні, три молекулярно-генетичні, трасологічну, хімічну, дактилоскопічну та балістичну.

"З урахуванням зібраних доказів за підозрою у вчиненні зазначених злочинів у порядку ст. 208 КПК України затримано 18 осіб, в однієї з яких вилучено предмет, схожий на гранату РГО, а також чеку від аналогічної гранати. Нині вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру й обрання запобіжного заходу", - йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі нагадали, що на мітингу біля Верховної Ради в понеділок були спровоковані сутички, під час яких у бік правоохоронців учасники акції кинули вибуховий пристрій, а саме ручну оборонну гранату РГО з осколковими елементами.

"За останніми даними, внаслідок зазначених сутичок понад 150 людей дістали травм різного ступеня тяжкості, дві людини загинули. Серед постраждалих близько 130 правоохоронців, 11 цивільних осіб, зокрема неповнолітній і троє представників засобів масової інформації", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цими подіями до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за попередньою правовою кваліфікацією - ст. 348 (вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу при виконанні ним службових обов'язків), ч. 3 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 293 (групове порушення громадського порядку), ч. 2 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 31 серпня під будівлею Верховної Ради після ухвалення в першому читанні змін до Конституції почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.

В ході мітингу під будівлею парламенту агресивно налаштовані активісти почали штурм парламенту, потім пролунала низка вибухів, була кинута бойова граната.

У результаті протистоянь двоє бійців Нацгвардії померли від поранень.

Станом на 1 вересня результаті зіткнень 141 поранений знаходиться в лікарнях, 10 з них отримали важкі поранення.

Крім того, постраждали журналісти, в тому числі співробітник французького телеканалу. Крім цього був поранений осколком заступник міністра внутрішніх справ Василь Паскал.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що чоловік, який кинув гранату, був затриманий і зізнався у злочині. Ним виявився представник ВО "Свобода", боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк.

У мітингах під Радою брали участь представники ВО "Свобода", Радикальної партії і "Правого сектора". При цьому Аваков звинуватив у зіткненнях саме представників "Свободи" і особисто лідера партії Олега Тягнибока.

"Свобода", у свою чергу, покладає відповідальність на чинну владу і вимагає відставки міністра внутрішніх справ.

Президент України вважає, що організатори зіткнень, у тому числі політики, повинні понести сувору відповідальність.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: Свідки, помер третій поранений, Радоа, ГПУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]