Чт, 2024-03-28, 17:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:31
Помпео - Білий дім починає реалізацію нових санкцій проти Ірану
Інші останні Новини світу

Білий дім починає реалізацію нових санкцій проти Ірану - Помпео

Сполучені Штати посилять санкції проти Ірану на початку цього тижня за наказом президента США Дональда Трампа.

Про це заявив держсекретар Майк Помпео, передає Reuters.

"Це важлива частина наших зусиль з протидії іранській згубній діяльності. Сполучені Штати мають намір забезпечити дотримання цих санкцій", - сказав він.

Уточнення щодо нових санкцій очікуються в понеділок, а запровадження у вівторок.

Незважаючи на протидію з боку європейських союзників, Трамп в травні вивів США з угоди 2015 року між світовими державами і Тегераном, відповідно до якої міжнародні санкції були зняті в обмін на обмеження ядерної програми Ірану.

Трамп засудив угоду, досягнуту при його попереднику в Білому домі Бараку Обамі, як односторонню на користь Ірану.

Починаючи з цього тижня, Вашингтон знову введе санкції щодо закупівель Іраном доларів США, його торгівлі золотом і дорогоцінними металами, а також операцій з металами, вугіллям і пов'язаного з промисловістю програмним забезпеченням.

Сполучені Штати заявили іншим країнам, що вони повинні припинити імпорт іранської нафти з початку листопада або зіткнутися з фінансовими заходами США.

Президент Ірану Хасан Рухані заявив минулого тижня, що відмова Трампа від угоди є незаконною, і Іран не поступиться відновленої кампанії Вашингтона з послаблення життєво важливого експорту нафти Ірану.

Іран полегшить валютні правила, повідомило державне телебачення в неділю, у спробі зупинити обвал валюти, яка втратила половину своєї вартості з квітня через побоювання з приводу поновлення американських санкцій.

Посилаючись на недавні протести в іранських містах, Помпео сказав, що іранський народ незадоволений не американцями, а власним керівництвом.

"Вони незадоволені нездатністю власного керівництва виконати економічні обіцянки, які обіцяло їм керівництво", - зазначив він.

Президент Ірану Хасан Рухані раніше пригрозив відновити збагачення урану у більших, ніж до цього, масштабах, якщо ядерна угода провалиться.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 754 | Додав: adminA | Теги: Білий дім, Іран, нові санкції, Помпео | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]