Пт, 2024-03-29, 14:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:44
Понад 250 людей одночасно у Польщі станцювали гопака, встановивши світовий рекорд. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу

У дворі старовинного замку в польському місті Красічин на півдні країни встановлений рекорд з танцювання гопака: впродовж 11 хвилин одночасно танцювали більше 250 юнаків і дівчат з України та Польщі.

Організатори дійства з Об'єднання українців у Польщі сподіваються, що цей факт буде занесений в книгу рекордів Гіннесса, повідомляє інтернет-видання Zycie Podkarpackie.

"Встановленню рекорду передувало чимало спроб. У підсумку захід завершився успішно", - інформує видання.

Танець виконала молодь з України та Польщі, що бере участь у проекті "Польсько-українські хореографічно-вокальні семінари" в рамках програми міністра національної освіти РП "Польсько-українське співробітництво молоді".

Нагадаємо, в 2010 році на території Національного музею народної архітектури та побуту України в селі Пирогове відбувся перший Всеукраїнський фестиваль бойового гопака "Козацькі Забави".

Торік молодий посол II Літніх юнацьких Олімпійських ігор - чемпіон з боксу Олександр Усик спробував навчити танцювати гопак одного з організаторів змагань.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 844 | Додав: adminA | Теги: 250 людей, світовий рекорд, Польща, гопак | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]