Вт, 2024-04-23, 13:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:34
Понад 2 млн доларів коштуватиме похорон Річарда III. Через дизайн могили розпалилася суперечка
Інші останні Новини Європейського Союзу
Похорон англійського короля Річарда III (1452-1485), останки якого були виявлені торік, може коштувати понад 1,3 мільйона фунтів (2,1 мільйона доларів США). Інформацію саме про таку суму поширила ініціативна група, відповідальна за організацію траурної церемонії, пише NEWSru.com з посиланням на The Daily Mail.

Тим часом у країні розгорілася неабияка суперечка щодо дизайну самої могили. Одне з історичних товариств, яке обіцяло пожертвувати 40 тисяч фунтів (64 тисячі доларів), заявило, що не буде цього робити, оскільки зовнішній вигляд могили не відповідає духу середньовічного воїна. Вони обізвали могилу "занадто сучасною та стилізованою". Нагадаємо, Річард III загинув у битві при Босворті у 1485 році. Ця подія ознаменувала кінець Війни Червоної і Білої троянди.

Кафедральний собор у Лестері, який стане місцем останнього спочинку короля, заявив, що не змінить зовнішнього вигляду могили, щоб забезпечити добровільні пожертвування. Церковнослужитель Пітер Хобсон сказав: "Ми ніколи не розраховували на ці гроші. Давайте з'ясуємо ситуацію - гроші ніколи не надходили до собору. Ми ніколи про це не просили. Їхня заява прозвучала приблизно так: "Ви робите таку могилу, яку ми хочемо бачити. Тоді ми дамо вам 40 тисяч". Звичайно, ми були б дуже вдячні за будь-які пожертвування, але ми не можемо зробити зовнішній вигляд могили заручником грошей".

Проект могили публікує The Daily Mail. На мозаїчній підлозі під нею буде зображена біла троянда, написане ім'я короля, роки його життя, а також особистий девіз: Loyaulte me Lie ("Вірність робить мене стійким").

Варто зазначити, що з такої значної суми в 1,3 мільйона фунтів лише 96 тисяч (154 тисячі доларів) буде витрачено безпосередньо на зведення склепу і обробку могильного каменю. Решту коштів віддадуть на будівельні роботи в кафедральному соборі в Лестері, де і будуть покоїтися останки короля. Для розміщення в будівлі могили короля частину внутрішніх приміщень храму доведеться перебудувати, що і становитиме більшу частину витрат.

При цьому вартість самої церемонії, яка має відбутися не пізніше ніж 31 серпня 2014 року, досі невідома. Не визначений і формат похорону, зокрема, чи повинен він бути державними. Очікується, що відповідне рішення буде прийнято вже найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що відразу ж після ідентифікації останків Річарда III в країні розгорілася суперечка навколо права на перепоховання короля . За можливість віддати прах монарха землі на своїй території активно боролися Лондон, Йорк, а також Лестер, де була виявлена ​​його могила. Останній і здобув перемогу в цій незвичайній суперечці після того, як 7 лютого відповідну заяву оприлюднило міністерство юстиції.

За більшістю свідчень, тіло монарха було поховано у францисканському монастирі Грей Фраєрс у Лестері. Це виявилося правдою. Останки короля знайшли торік на території, що колись належала цьому монастирю. В останні роки там був паркінг. Місце поховання Річарда III було встановлено за допомогою ретельного вивчення середньовічних карт і письмових свідчень.

У Великобританії впевнені, що могила Річарда III, короля, чиє ім'я оповите безліччю таємниць, в найкоротший терміни приверне тисячі туристів з усього світу, що принесе значні доходи скарбниці Лестера.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 864 | Додав: adminA | Теги: похорон Річарда III, дизайн могили, 2 млн доларів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]