Чт, 2024-03-28, 16:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:01
Понад два мільйони доларів чехи витратять на розмінування лісу
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Чехії п’ятсот гектарів лісу на кордоні з Австрією почнуть очищати від боєприпасів часів Другої світової війни. Це величезний лісовий масив у Південній Моравії, поміж містами Бржецлав та Вальтіце.

Під час Другої світової війни тут був німецький завод із виробництва артилерійських снарядів. У повоєнний час боєприпаси спробували знищити на території лісу, але не всі вони були утилізовані.

Про це йдеться у сюжеті програми перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK (щобудня о 21:00) у рубриці «День у сусідів».

Прем'єр-міністр Богуслав Соботка та міністр внутрішніх справ Чехії Мілан Хованец відвідали Сосновий ліс. Дотепер це місце вважають вибухонебезпечною територією. Загалом тут загинуло п'ятеро осіб.

Щоб очистити ліс від вибухівки, уряд Чехії оголосив конкурс для піротехнічних фірм. Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка розповів, що переможець конкурсу стане відомий у другій половині цього року.

Розмінування Соснового лісу триватиме вісім років. На роботи передбачено 50 мільйонів чеських крон, а це понад 2 мільйона доларів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 873 | Додав: adminA | Теги: чехи, два мільйони доларів, розмінування лісу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]