Чт, 2024-04-18, 12:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:50
Пообіцяв захист всім союзникам в разі нападу Саміт НАТО за участі Трампа
Інші останні Новини світу

Саміт НАТО за участі Трампа пообіцяв захист всім союзникам в разі нападу

На брюссельській зустріч лідерів НАТО, яка стала першим повноцінним самітом за участі президента США Дональда Трампа, Альянс підтвердив зобов’язання щодо колективної оборони.

Таке рішення міститься у підсумковій декларації саміту, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

В Альянсі наголосили, що готовність до виконання стаття 5 договору НАТО в разі нападу на будь-якого з її членів залишається головним пріоритетом організації.

"Головна відповідальність Альянсу полягає в захисті нашої території і нашого населення від нападів, як це передбачено в статті 5 Вашингтонського договору", - йдеться у документі.

"Ніхто не повинен сумніватися в рішучості НАТО діяти, якщо безпека будь-кого з країн-членів опиниться під загрозою", - наголошує рішення лідерів країн-членів Альянсу.

Документ також зазначає, що Альянс має бути готовим до дій за нової безпекової ситуації і "має намір тримати напоготові повний спектр інструментів стримування та захисту від будь-якої загрози,... де б вона не виникла".

Як відомо, Брюссельський саміт став першою повноцінною зустріччю Альянсу після обрання Трампа на посаду президента США. Міні-саміт минулого року був присвячений старту роботи нової штаб-квартири Альянсу, по його звершенню не ухвалювалося формальних рішень.

Водночас, Трамп неодноразово робив заяви, які ставили під сумнів його готовність задіяти статтю 5 Вашингтонського договору НАТО в разі нападу на одного з членів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: саміт НАТО, захист всім союзникам | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]