Пт, 2024-03-29, 08:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:12
Попередили у ДАІ, що може чекати на нетверезих водіїв
Інші останні Офіційні новини
Управління ДАІ Києва нагадує водіям про відповідальність за керування автомобілем у нетверезому вигляді.

"Як показує багаторічна практика, саме в період новорічних і різдвяних свят співробітники ДАІ більше, ніж зазвичай, відлучають від керма нетверезих водіїв. Так, в кінці грудня минулого року щодня складалося понад півсотні протоколів за це порушення", - йдеться в повідомленні на сайті управління.

Там нагадують, якщо у інспектора виникне підозра, що водій знаходиться у нетверезому стані, то з'ясувати це можна за допомогою алкотестерів "Drager". Згідно з чинним законодавством, допустима норма алкоголю в крові становить 0,2 проміле. Але на такій експертизі повинні бути присутніми два свідки.

Якщо водій не довіряє цьому приладу, то співробітники ДАІ запропонують пройти тест на алкоголь у лікаря-нарколога.

Коли порушник відмовляється і від цього, то складається відповідний протокол (знову ж таки, в присутності свідків) про відмову від проходження експертизи. Прес-служба звертає увагу на те, що відмова від експертизи означає, що водій визнає своє порушення.

Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, штраф за керування автомобілем у нетверезому стані передбачає наступні покарання: штраф від 2550 до 3400 грн, позбавлення права керування терміном на 1-2 роки, громадські роботи на 40-50 годин або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб.

Повторне порушення тягне за собою покарання у вигляді позбавлення права керування строком на 2-3 роки, з можливим оплатним вилученням транспортного засобу, 50-60 годин громадських робіт або 10-15 діб арешту.

Для тих, хто втретє упродовж року допускає таке порушення, передбачено позбавлення права керування строком на 10 років з оплатним вилученням транспортного засобу.

Як повідомлялося, у Раді зареєстровано законопроект від "регіонала" Володимира Олійника, який пропонує збільшити штрафи для п'яних водіїв від 6800 до 7650 грн, а також ввести для них кримінальну відповідальність терміном від 3 до 4 років.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1186 | Додав: adminA | Теги: ДАІ, нетверезих водіїв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]