Чт, 2024-03-28, 15:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:03
Попросили підтримати антиурядові протести в Польщі Rolling Stones
Інші останні Новини Європейського Союзу

Rolling Stones попросили підтримати антиурядові протести в Польщі

Колишній президент Польщі Лех Валенса закликав легендарну британську рок-групу The Rolling Stones підтримати поляків на тлі радикальних судових реформ, які критики називають підривом демократії.

Про це пише AFP.

Гурт має виступити з концертом у Варшаві в неділю, де тисячі людей протестували минулого тижня з приводу суперечливого закону, прийнятого урядом "Права і справедливості" (PiS), який змусив десятки суддів у віці піти у відставку раніше.

"Багато людей у Польщі захищають свободу, але їм потрібна підтримка. Якщо ви можете сказати або зробити що-небудь, перебуваючи в Польщі, це дійсно щось означає для них", - сказав Валенса, який приєднався до протестів на захист суддів Верховного суду.

"Погані речі відбуваються в Польщі прямо зараз. Ми сміємо просити вашої уваги через спогади про видатних, мужніх людей, які боролися за свободу в східному блоці", - зазначив він.

The Rolling Stones дали свій перший концерт в Польщі в 1967 році, ставши однією з перших західних груп, що виступили за "залізною завісою".

Як повідомлялося, у Польщі протестують проти зміни судової системи, згідно з якими значна частина суддів Верховного суду країни повинні піти на пенсію.

У понеділок Європейський Союз розпочав процедуру проти Польщі у зв'язку із законом про Верховний суд. На думку Європейської комісії, офіційна Варшава "порушила європейські норми верховенства права".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 789 | Додав: adminA | Теги: Польща, Rolling Stones, антиурядові протести | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]