Пт, 2024-03-29, 09:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:27
Порядок нарахування винагороди учасникам АТО у Генштабі роз'яснили
Інші останні Економічні новини

В.о. спікера Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов роз'яснив новий порядок нарахування грошової винагороди військовослужбовцям, які виконують бойові завдання в зоні проведення АТО.

"Із 3 лютого набув чинності новий порядок нарахування грошової винагороди військовослужбовцям в особливий період та під час проведення АТО. Раніше вона дорівнювала 100% місячного грошового забезпечення або його частини, пропорційної кількості днів, проведених у зоні бойових дій, але не могла бути менше ніж 3 тис. грн. Зараз грошова винагорода за місяць також дорівнює 100% місячного грошового забезпечення, але не менше 3 тис. грн ", - сказав він на брифінгу в середу 18 березня в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Селезньов пояснив, що відповідно до чинного нині законодавства, нарахування грошової винагороди здійснюється відповідно до кількості днів, проведених у зоні АТО.

"Якщо раніше працювала норма, провів у зоні АТО хоча б 3 дні, не менше ніж 3 тис. грн військовослужбовець повинен отримати. Зараз діє норма, якщо військовослужбовець провів у зоні АТО повний місяць, то він отримує грошову винагороду в розмірі 100% від щомісячного грошового забезпечення, але не менше ніж 3 тис. грн. Якщо провів менше місяця – то пропорційно кількості днів, проведених у зоні АТО", - пояснив він.

Селезньов розповів, що були випадки, коли військовослужбовці перебували в зоні АТО 3-4 дні щомісяця, і за це отримували винагороду, нееквівалентну їхньому перебуванню в зоні бойових дій.

"Зараз вже працює процедура відшкодування коштів, які були виплачені з порушенням законодавства", - сказав він.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи будуть військовослужбовці повертати гроші, які їм переплатили, Селезньов відповів: "Так".

Він також поінформував, що на виплату нагород за знищену або захоплену в полон ворожу техніку в поточному місяці передбачено 12 млн 700 тис. грн. Вже отримали 85 тис. грн військовослужбовці 128-ї бригади за 2 знищені машини противника.

Селезньов зазначив, що вже видані 7 наказів про винагороду військовослужбовцям на суму майже в 1,5 млн грн. У Генштаб вже надійшли документи на виплату винагород за знищення 210 одиниць ворожої техніки (29 знищених танків і 1 захоплений).

"До кінця березня всі документи будуть розглянуті, і після підтвердження видані накази штабу АТО на виплату відповідних нагород", - додав він.

Нагадаємо, 1 лютого прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав постанову Кабміну, яка встановлює додаткові виплати військовослужбовцям за виконання бойових завдань і знищення бойової техніки бойовиків.

"Якщо бригада успішно виконала завдання, вона отримує додатково 365 тис грн, полк - 243 тис грн, батальйон - 121 тис грн, рота - 60 тис грн. За кожен знищений бойовий літак російських терористів виплачується 121 тис грн, за систему залпового вогню - 60 тис грн, тактико-ракетні комплекси - 54 тис грн, за кожен танк - 48 тис грн, об'єкт наземної артилерії та бойову машину піхоти - по 42 тис грн, за кожен знищений переносний зенітно-ракетний комплекс - 30 тис грн", - заявив прем'єр.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 806 | Додав: adminA | Теги: учасникам АТО, нарахування винагороди, Генштабі роз'яснили | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]