Чт, 2024-03-28, 21:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:04
Порошенко: 2 533 військових загинули під час оборони України
Інші останні Новини України

Президент України Петро Порошенко вважає, що російська агресія, яка все ще триває, і військова загроза зі Сходу, очевидна на довгу історичну перспективу.

Про це він сказав після церемонії складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна 14 жовтня в столиці, передає УНІАН.

"Ми, українці, не дали планам країни-агресора реалізуватися і не вели і не ведемо загарбницьких воєн. Ми, українці, не вели загарбницьких воєн. Споконвіку ми не виступали в ролі агресора і ніколи не зарилися на чуже. Але свого - не віддамо . і нам, слава Богу, вже є чим зустріти непроханих гостей. Хто з мечем до нас прийде, той від меча і загине ... і від щита, яким стали для нас наші Збройні сили", - заявив він.

"Російська агресія, яка все ще триває, і військова загроза зі Сходу, очевидна на довгу історичну перспективу, - визначальні чинники нашої політики безпеки і військового планування", - констатував президент.

Понад 2,5 тисячі військових загинули при обороні України від російської агресії - Порошенко

При обороні України від російської агресії загинули 2 тисячі 533 військовослужбовців.

Про це президент України Петро Порошенко повідомив після церемонії складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

"2 тисячі 533 військових загинули, захищаючи Україну від російської агресії", - сказав він.

Також президент попросив всіх вшанувати світлу пам'ять захисників України хвилиною мовчання.

В Україні створено оперативний резерв першої черги ЗСУ з 100 тисяч військовослужбовців

В Україні створено оперативний резерв першої черги Збройних сил у складі майже 100 тисяч військовослужбовців, повідомив президент Порошенко.

За його словами, тільки в цьому році контракти підписали 57 тисяч осіб.

"А з тих, хто вже відслужив і повернувся додому, створений оперативний резерв першої черги в складі майже 100 тисяч військовослужбовців, і вже проведені вперше в історії нашої держави серйозні навчання за участю резервістів", - заявив президент.

Щоб вижити, ми повинні витрачати на Збройні сили і безпеку 5% ВВП - Порошенко

Президент Петро Порошенко заявив, що якщо Україна хоче вижити, то на Збройні сили і сектор безпеки необхідно виділяти 5% ВВП.

"Якщо ми хочемо вижити як нація, як народ, як держава, ми повинні витрачати на Збройні сили і безпеку 5% ВВП - як це не обтяжливо і важко для бюджету, для економіки, для соціальної сфери", - заявив він.

"Якщо дивитися на ці витрати в масштабі світових цін на зброю і техніку; якщо порівнювати наш військовий бюджет з аналогічними витратами інших країн, то очевидно, що ми діємо в умовах обмеженого і дуже скромного фінансового ресурсу", - додав Порошенко.

Перед оборонними підприємствами стоїть завдання з розробки та виробництва новітнього озброєння - президент

Президент України Петро Порошенко заявив, що перед вітчизняним оборонно-промисловим комплексом стоїть завдання з розробки та виробництва новітнього озброєння і боєприпасів.

"Перед вченими, конструкторами, керівниками оборонних підприємств поставлено важливе завдання з розробки та виробництва нового ракетного озброєння, комплексів крилатих ракет, нових зразків артилерійських систем, високоточних боєприпасів, безпілотних літальних апаратів ударного типу, засобів космічної розвідки, радіоелектронної боротьби, контрбатарейної боротьби і т. п.", - заявив він.

У 2016 році армія отримала близько 2 тисяч одиниць озброєння і військової техніки

Протягом поточного року Збройні сили України отримали близько 2 тисяч одиниць озброєння і військової техніки.

За його словами, в 2017 році річний військовий бюджет складе 64 млрд гривень.

"І ми використовуємо його максимально ефективно, і день за днем ​​зміцнюємо обороноздатність країни. Тільки протягом поточного року Збройні сили отримали близько 2 тисяч одиниць озброєння і військової техніки", - заявив президент.

Як повідомлялося, згідно з проектом держбюджету-2017, бюджет Міноборони в наступному році планується збільшити у порівнянні з 2016 роком на 15% - до 64 млрд гривень.

Порошенко вважає, що Україна може створювати професійне військо

Президент Петро Порошенко вважає, що Україна на сьогоднішній день досягла такого прогресу в зміцненні обороноздатності, що може створювати професійне військо.

"Важливою особливістю цього року став перехід комплектування Збройних сил України та інших силових структур на контрактну основу. Навесні 14-го в умовах фактичної відсутності армії на фронт пішли добровольчі батальйони. Згодом ставка була зроблена на часткову мобілізацію", - зауважив він.

"Тепер же ми досягли такого прогресу в зміцненні обороноздатності, коли можемо собі дозволити створювати професійне військо", - підкреслив президент.

Як повідомлялося, на сьогоднішній день 56 тисяч військових уклали контракти зі Збройними силами України.

Також Порошенко зазначив, що в наступному році на закупівлю і ремонт озброєння для української армії планується витратити близько 11 млрд гривень.

"Не все, що здатний виробити ВПК, ми можемо дозволити собі купити. Проте, в наступному році на закупівлю і ремонт озброєнь плануємо витратити близько 11 млрд гривень", - заявив він.

Статус учасника бойових дій мають 266 тисяч українських військових

Президент Порошенко заявив, що статус учасника бойових дій вже отримали 266 тисяч військових, а в цілому за 2,5 року в проведенні або забезпеченні антитерористичної операції взяли участь близько 280 тисяч українців.

"У війні головне не гроші, не техніка, не зброя, а люди, українські воїни", - заявив Порошенко.

"За 2,5 року в проведенні або забезпеченні антитерористичної операції взяли участь близько 280 тисяч українців, з них - 266 тисяч вже отримали статус учасника бойових дій", - додав президент.

14-15 жовтня в 30 країнах пройдуть акції з вимогою до Росії припинити війну проти України

Активісти в понад 30 країнах світу 14 і 15 жовтня до Дня захисника України проведуть міжнародні акції солідарності з українським народом під гаслом StopPutinsWarinUkraine, передає радіо Свобода.

Відзначається, що серед учасників акцій - політики, громадські активісти, представники українських громад з держав Євросоюзу, США та Китаю.

Європейський координатор акції Ірена фон Бург (Швейцарія) повідомила, що її учасники збираються біля урядових будівель, європейських інституцій та міжнародних організацій зі зверненням до міжнародного співтовариства підтримати Україну.

Учасники акції також передадуть своє звернення в ОБСЄ, вимагаючи посилити діяльність її місії на сході України, зазначила фон Бург.

"Наші вимоги - вивести з території України російські окупаційні війська, посилити і збільшити наглядову місію ОБСЄ і її роботу до 24 годин на добу 7 днів на тиждень і допустити спостерігачів ОБСЄ до українсько-російського кордону на ділянці, який Україна тимчасово не контролює. Ми вимагаємо звільнити громадян України, яких незаконно утримують під арештом як на території Росії, так і в окупованому Криму", - повідомила координатор акції.

За її словами, акції з вимогою до Росії і її керівництву зупинити війну проти України відбудуться також в більш 20 містах України - в Києві, Львові, Маріуполі, Одесі, Сумах, Черкасах та інших.

По всьому світу акції будуть проходити в більш 70 містах.

Відзначимо, сьогодні, 14 жовтня, в Україні відзначається день захисника. З нагоди свята відбудеться низка заходів: концерти, виставки, фестивалі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 831 | Додав: adminA | Теги: оборона України, 2 533 військових загинули, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]