Пт, 2024-04-19, 15:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:52
Порошенко - багатство та предмети розкошів оподатковуватимуться
Інші останні Економічні новини

В Україні слід ввести оподаткування багатства та предметів розкоші, вважає президент країни Петро Порошенко.

Як повідомляє в четвер, 3 вересня 2015 року, прес-служба голови держави, відкриваючи обговорення податкової реформи на Національній раді реформ у четвер, Порошенко "висловив думку, що слід запровадити оподаткування багатства та предметів розкоші".

Глава держави також відзначив важливість створення дієвих стимулів для детінізації фонду оплати праці в процесі реформування податкової системи.

"Рівень оподаткування не повинен стримувати розвиток економіки та створення нових робочих місць", - наводить слова Порошенка прес-служба.

За словами глави держави, результатом реформи має стати податкова система, яка буде зрозумілою для платника податків, легка в адмініструванні та адаптована до вимог Європейського Союзу.

Водночас, зазначив президент, сплата податків має стати невідворотним обов'язком платника.

Порошенко зазначив, що реформа сплати податків має бути рішучою і водночас давати змогу бізнесу адаптуватися до неї.

Президент також акцентував на важливості реформування Державної фіскальної служби.

"Основне в роботі цього органу має стати якісне обслуговування платників податків, довіра до його роботи з боку громадян і бізнесу", - заявив Порошенко.

Серед найгостріших проблем бізнесу президент України назвав обтяжливе адміністрування податків, нестабільність податкового законодавства, високе фіскальне навантаження на фонд заробітної плати; а також тіньову економіку і контрабанду, які створюють чесним платникам податків свідомо неконкурентне становище. Порошенко також зазначив, що бізнес потерпає через агресію сусідньої держави та слабкість судової системи.

Президент звернувся до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана та заступника голови Адміністрації президента Олексія Філатова із закликом невідкладно на засіданні Конституційної комісії розглянути питання судової реформи, яка має бути націленою на побудову справедливого суду.

Нагадаємо, що за введення податку на багатство Порошенко виступав ще під час роботи на посаді міністра економічного розвитку і торгівлі. Окрім того, він акцентував увагу на тому, що у сплаті податку на багатство урядовці мають розпочати особисто з себе.

"Уряд повинен платити податок на розкіш у першу чергу. Цей крок справедливий. В усіх країнах прийнято: якщо є розкішний автомобіль - заплати податок на розкіш", - 8 червня 2012 року заявляв Порошенко.

Як він тоді підкреслював, це відновить соціальну справедливість. Однак відповідаючи на запитання журналістів, чи підрахував він, "скільки сам буде платити", Порошенко зазначив, що наразі не займався відповідними підрахункими.

Микола Азаров й Сергій Тігіпко, котрі на той час були прем'єром та віце-прем'єром відповідно, розробляли комплексні законодавчі норми по так званому "податку на розкіш" з кінця 2011 року (зокрема, за словами Азарова, ті, хто має більше 100 тисяч гривень на місяць, мають платити не 17% податку на прибуток, а 30-40%), але тоді вони так і не були прийняті.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: багатство, податки, предмети розкошів, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]