Пт, 2024-03-29, 09:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:09
Порошенко - Держпідтримці української кінематографії бути
Інші останні Культурні новини

  Президент Петро Порошенко провів зустріч із представниками української кіноіндустрії, під час якої було обговорено пропозиції глави держави щодо удосконалення законопроекту "Про державну підтримку кінематографії в Україні".

Як повідомила прес-служба президента, учасники зустрічі домовились у найкоротший термін підготувати текст нового проекту закону.

"Переконувати мене в тому, що ми сьогодні маємо підтримати саме українське кіно для того, щоби на телеекранах і в кінотеатрах було якісне, дуже професійне кіно, до якого мав би доступ український глядач, не потрібно", – сказав глава держави й додав, що прихильників прийняття цього закону більш ніж достатньо і в Адміністрації президента, і в уряді, і в парламенті.

Учасники зустрічі висловили підтримку позиції президента, яка була зазначена в його пропозиціях з удосконалення закону "Про державну підтримку кінематографії в Україні" та посилення підтримки кінематографістів.

Як повідомлялось, Порошенко скористався правом вето та повернув до парламенту зі своїми пропозиціями закон України "Про державну підтримку кінематографії в Україні", який був прийнятий Верховною Радою 22 вересня 2016 року (реєстраційний номер 3081-д).

Законом передбачено, що державна підтримка кінематографії здійснюється за рахунок коштів Державного фонду підтримки кінематографії України. Фінансова підтримка кінематографії може здійснюватися за рахунок грантів, дарунків, благодійних внесків, пожертвувань і коштів місцевих бюджетів. Законом також передбачено надання державної субсидії на виробництво (створення) фільму (ігрового, анімаційного тощо), обсяг якої не може перевищувати 80 відсотків загальної кошторисної вартості виробництва фільму.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 757 | Додав: adminA | Теги: Держпідтримка української кінематог, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]