Пт, 2024-03-29, 00:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:04
Порошенко доручив вирішити проблему з львівським сміттям. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

   Президент України Петро Порошенко доручив уряду вжити невідкладних заходів, щоб вирішити проблему вивозу сміття зі Львова зараз, а також на тривалу перспективу. Про це інформує прес-служба глави держави.

Ситуація у Львові була однією з тем робочої зустрічі глави держави з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

"Прибирати сміття - прерогатива органів місцевого самоврядування. Але коли там не можуть у рамках своєї компетенції вирішити цю проблему, коли власну господарську безпорадність обгортають у політичну матерію, а безпеці городян загрожує екологічна катастрофа, - необхідно допомогти городянам. І місту, яке щиро люблять десятки мільйонів українців і мільйони іноземних туристів", - зазначив президент.

У прес-службі президента додали, що Львів з робочим візитом сьогодні, 27 січня, відвідає прем'єр Гройсман.

Тим часом директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук повідомив, що 26 січня з території Львова почали вивозити тверді побутові відходи, які скупчилися на сміттєвих майданчиках. Про це інформує прес-служба обладміністрації.

Міське сміття приймають обласні полігони ТПВ, з якими досягнуто офіційних домовленостей.

"Перевізники, які обслуговують Львів, зараз працюють на різних вулицях міста. Робота не припинятиметься до повного вивезення сміття, що накопичилося в місті", - зазначив він.

Проблеми з вивезенням сміття у Львові тривають вже кілька місяців. 29 травня 2016 року в селі Великі Грибовичі, де розташоване львівська звалище, почалася пожежа. Вогонь незабаром загасили, але наступного дня стався зсув і під завалами опинилися чотири людини: троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб виявили, четвертого досі не знайшли.

Сільрада Великих Грибович після інциденту заборонила Львову вивозити сміття на звалище. Після цього місто почало вивозити відходи на різні полігони в області й інших регіонах.

23 січня ЗМІ повідомили, що мер міста Андрій Садовий звернувся до міської адміністрації польського міста Люблін з проханням забрати львівське сміття.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 693 | Додав: adminA | Теги: Порошенко, проблема, Львівське сміття | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]