Чт, 2024-03-28, 15:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:57
Порошенко - гарантувати мир і свободу Україні, як і всім сусідам РФ, може лише членство в НАТО і ЄС. ВIДЕО
Інші останні Офіційні новини

Гарантувати мир і свободу Україні, як і всім сусідам РФ, може лише членство в НАТО і ЄС, - Порошенко.

Президент України Петро Порошенко заявив, що гарантувати мир і свободу Україні, як і всім сусідам Росії, може лише членство в НАТО і Європейському Союзі.

Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на прес-службу Президента, про це він повідомив на урочистому зібранні, присвяченому Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-й річниці виведення військ з Республіки Афганістан.

 

"Що ж може бути для нас, сучасних українців, гарантією неповторення трагічних сторінок історії? Гарантує це нам лише державна незалежність України, яка спирається на потужну армію. ЗСУ - найкращий і єдиний гарант державної незалежності нашої держави… Ми спираємося на нашу армію, на ефективну економіку. І дуже важливо - ми спираємося на єдність українського народу", - сказав Порошенко.

Глава держави підкреслив, що попри війну та економічну блокаду, попри анексію Криму й окупацію частини Донбасу спільними зусиллями і єдністю вдалося зберегти свободу і незалежність України, зруйнувати російський сценарій розшматування України.

"Ми з вами знаємо - гарантувати мир і свободу нам, як і всім сусідам Росії, може лише членство в потужному оборонному об’єднанні, в НАТО, і членство в Євросоюзі, яке забезпечить потужний розвиток демократії і верховенства права, економіки і стандартів життя України", - наголосив Порошенко. Президент подякував депутатам Верховної Ради, які тиждень тому підтримали його ініціативу і проголосували за обов’язковість вступу України до ЄС та Північноатлантичного альянсу. За словами Глави держави, наступного тижня у ВР він планує підписати цей документ.

Президент додав, що Україна здійснить найамбітніші плани, бо має, зокрема, приклад єдності бойового братерства, мужності та чесного виконання свого обов’язку ветеранів-афганців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 925 | Додав: adminA | Теги: мир і свобода Україні, членство, НАТО і ЄС, сусіди РФ, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]