Вт, 2024-04-16, 13:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:22
Порошенко - Голодомор 1932-33 років є проявом багатовікової гібридної війни Росії проти України
Інші останні Надзвичайні новини

Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною вшанували пам`ять жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Як повідомили у прес-службі глави держави, президентське подружжя поклало композиції з колосків та калини, переплетені стрічками в національних та скорботних кольорах, до підніжжя Пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932 –1933 років на Михайлівській площі у Києві.

Президент з дружиною вшанували пам`ять всіх, хто загинув у одні з найтяжчих років в історії Українського народу, хвилиною мовчання.

Біля пам’ятного знаку було запалено лампадки.

На думку президента, Голодомор 1932-33 рр., пам’ять жертв якого українці вшановують сьогодні, є проявом багатовікової гібридної війни Росії проти України, написав президент Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

"Молимось за багатомільйонний небесний легіон українського люду. Світлі душі невинно убієнних українців тут, незримо поруч з нами. Голодомор - це ніщо інше як прояв багатовікової гібридної війни, яку Росія веде проти України", - підкреслив президент.

Як повідомлялось, сьогодні Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років.

Цього року виповнюється 82 роки організованому комуністичною владою колишнього СРСР геноциду українського народу – Голодомору 1932-1933 років.

У Києві, як і в інших містах України та закордоном відбудуться жалобні заходи із вшанування Дня пам’яті жертв Голодоморів. Тема заходів: "Люди правди: ті, хто зберігав свідчення і доносив їх світові".

За даними останнього дослідження, проведеного Інститутом демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАНУ спільно з американськими дослідниками, в Україні у 1932-1934 роках з голоду померло майже 4 млн осіб, або 13% всього населення.

Згідно з іншими даними, у пікові місяці Голодомору щохвилини в Україні помирало 24 людини, щогодини – 1 тис. 440, щодоби – 34 тис. 560. Таким чином, загинули 4,5 млн українців.

Довідка

Щорічно останньої суботи листопада в Україні вшановують пам'ять жертв голодоморів і політичних репресій.

Голодомор 1932–1933 років - масовий, умисно організований радянською владою голод, який призвів до багатомільйонних людських жертв у сільській місцевості на території Української СРР (землі сучасної України за винятком семи західних областей, Криму і Південної Бессарабії, які тоді не входили до УРСР) і Кубані, переважну більшість населення якої становили етнічні українці.

Голод настав внаслідок спланованої конфіскації урожаю зернових і всіх інших харчових продуктів у селян представниками радянської влади, що призвело до вбивства селян голодом у мільйонних масштабах, при цьому радянська влада мала значні запаси зерна в резервах і здійснювала його експорт за кордон.

Причини цього масового злочину ніколи в СРСР не розслідувалися і ніхто з можновладців, причетних до злочину, не зазнав покарання. Впродовж десятиліть масове вбивство людей штучним голодом не тільки навмисно замовчувалося радянською владою, про нього взагалі заборонялося будь-де згадувати.

У 2003 році Український парламент назвав, а 2006-го - офіційно визнав Голодомор геноцидом українського народу. 24 країни офіційно визнали Голодомор геноцидом українського народу.

13 січня 2010 року Апеляційний суд Києва визнав керівників більшовицького тоталітарного режиму винними в геноциді в Україні 1932-1933 років.

Кримінальну справу порушила і розслідувала СБУ за фактом здійснення Голодомору-геноциду в Україні в 1932-1933 роках.

Рішенням суду були підтверджені висновки слідчих Служби безпеки України про організацію здійснення в 1932-1933 роках на території УРСР керівництвом більшовицького тоталітарного режиму – генеральним секретарем Центрального комітету Всесоюзної комуністичної партії більшовиків (ЦК ВКП(б)) Йосипом Сталіним (Джугашвілі), членом ЦК ВКП(б), головою Ради народних комісарів (СРСР) В’ячеславом Молотовим (Скрябіним), секретарями ЦК ВКП(б) Лазарем Кагановичем і Павлом Постишевим, членом ЦК ВКП(б), генеральним секретарем ЦК Комуністичної партії більшовиків України (КП(б)У) Станіславом Косіором, членом ЦК ВКП(б), головою Ради народних комісарів УРСР Власом Чубарем і членом ЦК ВКП(б), другим секретарем ЦК КП(б)У Менделем Хатаєвичем, геноциду української національної групи, тобто штучного створення життєвих умов, розрахованих на її часткове фізичне знищення.

Згідно з висновком судової науково-демографічної експертизи, проведеної в ході досудового слідства Інститутом демографії і соціальних досліджень ім. М.В. Птухи Національної Академії наук України, в результаті вчиненого геноциду в Україні загинули 3 млн 941 тис. людей.

Суд констатував, що Сталін (Джугашвілі), Молотов (Скрябін), Каганович, Постишев, Косіор, Чубар і Хатаєвич вчинили злочин геноциду, передбачений ч.1 ст.442 Кримінального кодексу України (геноцид), і закрив кримінальну справу у зв'язку з їхньою смертю.

У листопаді 2015 року президент України Петро Порошенко підписав указ "Про заходи у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів", який спрямований на гідне вшанування пам’яті постраждалих від геноциду українського народу – Голодомору 1932-1933 років в Україні, вчиненого тоталітарним репресивним сталінським режимом, а також голодоморів 1921-1922 та 1946-1947 років в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: прояв багатовікової гібридної війни, Голодомор 1932-33 років, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]