Чт, 2024-03-28, 22:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:29
Порошенко: якщо Україна не рухатиметься до Європи, будуть санкції
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Член парламентського комітету з питань євроінтеграції Петро Порошенко вважає, що лютий, березень та квітень є визначальними місяцями в справі євроінтеграції України. Про це він заявив в ефірі Шустер Live.

"Лютий, березень та квітень є визначальними в справі євроінтеграції України", - сказав Порошенко, нагадавши, що вже є перші досягнення, які полягають "у надзвичайно вдалих результатах саміту".

Серед таких результатів, за словами політика - визначення дати підписання угоди про асоціацію – листопад 2013 року; визначення переліку умов, які Україна зобов'язалась виконати, а також визначення трьох критеріїв – вибіркове правосуддя, необхідність реформ та змін в виборчому законодавстві, які має оцінити місія Європарламенту у складі Кокса і Кваснєвського.

"Позиція, яка була продемонстрована Європарламентом, надихала на те, що двері для України були продемонстровано відкриті", - заявив Порошенко, зазначивши, що позбавлення мандатів депутатів Домбровського, Балоги та Власенка "погіршило ситуацію".

"(…)Надзвичайно важко вибудовувалася довіра між Україною і Євросоюзом… Існує думка абсолютної більшості парламентарів, що випадок з Власенком цю довіру підриває", - підкреслив він.

"І це абсолютно не на часі, абсолютно не потрібно в цей надзвичайно важливий для майбутнього нашої Української держави момент", - додав Порошенко.

"І одразу наступного дня після того, як було прийняте судове рішення щодо Власенка, було ініційоване слухання українського питання в Європарламенті", - сказав він.

"Мені довелося переконувати учасників цього засідання в тому, що слухання є надзвичайно важливим, але в жодному разі зараз не можна допустити прийняття резолюції, яка закриє європейські двері для України", - заявив політик.

"Треба дати березень і квітень, коли Україна, розблокувавши парламент під низку надзвичайно важливих рішень: в першу чергу, рішення, що стосується європейської інтеграції, йдеться також про необхідність судової реформи та закону про вищу раду юстиції та зміни закону про міліцію, прийняття виборчого кодексу або змін до виборчого законодавства, проголошення виборів в Києві…", - додав він.

"Якщо будуть подібного роду провокації, які підриватимуть довіру до всієї України – і до уряду, і до президента, і до парламенту, і політичних сил, яким треба продемонструвати скоординованість дій для євроінтеграції, це означатиме, що це все лише забавки, і вірити Україні не можна", - заявив Порошенко.

"Але запевняю, що ситуація не буде залишатися у такому самому балансі. Якщо не буде руху до Європи, Європейський союз буде приймати рішення, які будуть притягувати до відповідальності тих, хто перешкоджає цьому руху", - запевнив він.

"Це буде і скасування макрофінансової допомоги майже на мільярд доларів, це буде і скасування технічної допомоги, це буде і питання відповідальності посадових осіб, які перешкоджають цьому руху", - уточнив політик.

Окрім того, Порошенко додав, що нещодавно "ми отримали дуже позитивні сигнали з боку Росії - вперше на переговорах було розділене питання членства в Митному союзі і питання переговорів про ціну на газ".

"І якщо сьогодні буде сформовано за участі Європейського союзу з гарантіями ЄС нова інвестиційна позиція по газотранспортній мережі, у тому числі за участі РФ, сьогодні це є проект, який дозволить чітко гарантувати енергетичну безпеку держави", - запевнив він.

Як повідомлялося, європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що без вирішення справ екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Київ може не розраховувати на підписання Угоди про асоціацію.

Голова Комітету з питань європейської інтеграції Верховної Ради України, заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря побачив підтвердження у Брюсселя враження того, що українські лідери перебувають в полоні ілюзій.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 961 | Додав: adminA | Теги: Європа, санкції, україна, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]