Чт, 2024-04-25, 10:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:05
Порошенко - Київ готовий надати Анкарі можливість використовувати українські ПСГ
Інші останні Економічні новини

Під час зустрічі президента України Петра Порошенка з прем'єр-міністром Турецької Республіки Ахметом Давутоглу основну увагу було приділено перспективам співпраці між двома країнами у сферах торговельно-економічній, інвестицій, енергетики і транспорту.

"Порошенко і Давутоглу погодилися налагоджувати більш тісну взаємодію щодо спільної участі у розвитку енергетичної інфраструктури та реалізації міжнародних енергетичних коридорів. Глава української держави висловив готовність надати турецькій стороні можливість використовувати українські підземні газові сховища для зберігання газу", - йдеться в повідомленні прес-служби президента України, оприлюдненому в середу, 9 березня 2016 року.

Голова української держави також заявив, що важливе значення для нарощування двосторонньої торгівлі матиме взаємне відкриття ринків, і в зв'язку з цим відзначив важливість прискорення переговорного процесу щодо укладення Угоди про вільну торгівлю між Україною і Туреччиною.

"Сторони відзначили важливість забезпечення використання транзитного потенціалу України і Туреччини в повному обсязі. У цьому контексті президент України і прем'єр-міністр Туреччини домовилися розширювати співробітництво у сфері міжнародних перевезень", - йдеться в інформації.

Окрім цього, Порошенко поінформував голову турецького уряду про навчально-освітній потенціал українських вищих навчальних закладів у сфері атомної енергетики і запропонував турецькій стороні активно залучати його для підготовки власних експертів у цій сфері.

"Зустріч відбулася в палаці Чанкая й тривала дві з половиною години", - деталізує турецьке урядове інформагенство АА.

Перед цим Порошенко провів зустріч з головою Великих національних зборів Туреччини Ісмаїлом Кахраманом.

Наразі український президент зустрічається з президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом у вузькому колі, після чого має долучитися до проведення П'ятого засідання Стратегічної ради високого рівня під співголовуванням президентів України та Туреччини. За результатами засідання планується підписання українсько-турецьких двосторонніх документів.

У четвер, 10 березня, президент України зустрінеться з представниками провідних турецьких ділових кіл та дасть інтерв'ю турецькому телеканалу TRТ, також глава держави разом з дружиною проведе зустріч зі Вселенським патріархом Варфоломієм І.

Як повідомлялося, на засіданні уряду в середу, 2 березня 2016 року, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк поставив завдання вже цього року підписати Угоду про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Туреччиною.

Під час візиту Давутоглу до Києва, який відбувся 15 лютого, було досягнуто домовленості про надання Україні п'ятирічного кредиту на 50 мільйонів американських доларів, а також обговорювалося питання про те, як до 2018 року довести товарообіг між обома країнами до 10 мільярдів доларів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 799 | Додав: adminA | Теги: українські ПСГ', Анкара, Київ, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]