Вт, 2024-04-23, 11:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:49
Порошенко має три варіанти щодо формування уряду
Інші останні Політичні новини

В Адміністрації президента України наголошують, що на сьогодні існує три варіанти розвитку подій навколо формування уряду.

"1) Технократичний уряд (на чолі з Н.Яресько – міністр фінансів України). У разі об'єднання всіх проєвропейських фракцій навколо технократичного уряду. 2) Політичний уряд (наприклад, на чолі з А. Садовим – мер Львова)", - написав прес-секретар президента України Святослав Цеголко на сторінці у Facebook у понеділок 14 березня.

Третім варіантом, за його словами, є пропозиція народних депутатів України, яка набере 226 голосів.

"Якщо парламентські сили мають інші кандидатури, нехай запропонують їх і знаходять 226 голосів у Верховній Раді. Президент готовий працювати з будь-яким кандидатом, якого запропонує коаліція", - наголосив Цеголко.

Він нагадав, що в понеділок президент України Петро Порошенко проводить зустріч із лідерами фракцій. Наразі тривають переговори з лідером партії "Самопоміч", мером Львова Андрієм Садовим.

"Мета усіх зустрічей президента з політичними лідерами – прискорення виходу з політичної кризи. Для всіх зрозуміло, що для формування нового уряду потрібна нова коаліція", - наголосив прес-секретар президента, додавши, що її головними критеріями має бути збереження проєвропейського курсу та прискорення реформ.

Раніше українські ЗМІ повідомляли, що замість Арсенія Яценюка уряд можуть очолити спікер парламенту Володимир Гройсман, міністр фінансів Наталія Яресько або ж, навіть, такі відомі політичні опоненти чинного голови Кабміну як Міхеїл Саакашвілі чи Юлія Тимошенко.

Натомість Яценюк впевнений, що коаліція може існувати й у складі фракцій пропрезидентського "БПП" та пропрем'єрського "Народного фронту".

"БПП" обговорюватиме кандидатуру нового прем'єра 14 березня.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 753 | Додав: adminA | Теги: три варіанти формування уряду, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]